Data
11 de July de 2023

FGV licita la duplicació de via i electrificació del tram Hospital Vila i Benidorm de TRAM d’Alacant

  • El pressupost inicial és de 48.499.160,59 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució 30 mesos
  • L’actuació pretén dotar al servei ferroviari de major capacitat, regularitat i millorar les freqüències de pas

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat l’execució de les obres del projecte constructiu de duplicació de via i electrificació entre el baixador d’Hospital Vila i l’estació de Benidorm de TRAM d’Alacant.

El pressupost inicial és de 48.499.160,59 euros, IVA inclòs, el termini d’execució 30 mesos i el projecte compta amb finançament de la Unió Europea.

L’objecte de les obres és la duplicació de la via única existent i l’electrificació en el tram comprés entre el baixador d’Hospital Vila (Vila Joiosa) i l’estació de Benidorm, pertanyents tots dos a la Línia 1 de TRAM d’Alacant.

L’àmbit geogràfic de les actuacions discorre pels termes municipals de la Vila Joiosa, Finestrat i Benidorm, a la província d’Alacant.

Es tracta d’un tram d’aproximadament 6,23 quilòmetres on l’espai afectat inclou l’entorn immediat de l’actual traçat de la línia, sobre la plataforma ferroviària ja executada, així com franges addicionals confrontants

Amb aquesta actuació es pretén dotar al servei ferroviari del TRAM d’Alacant de major capacitat, regularitat i millorar les freqüències de pas.

Els treballs previstos consisteixen a duplicar la via a nivell d’infraestructura (en els trams on no es trobe preparada la plataforma), superestructura de via i electrificació, incloent-hi l’adequació de les obres de drenatge existents, l’execució d’una xarxa de cunetes adaptada a les necessitats actuals i la correcció dels terraplens danyats.

A més, es disposaran noves instal·lacions de seguretat i comunicacions ferroviàries i l’adaptació de les existents, fins i tot la modificació d’enclavaments.

En la mateixa actuació, s’adequaran els baixadors de Cala Finestrat i Terra Mítica, es procedirà a la renovació/adequació de tancaments al llarg del tram, i es prolongarà el camí Moralet des de l’aparcament existent al nord de l’estació de Benidorm per a habilitar-lo com a itinerari senderista.

Notícies relacionades

19 - 12 - 2023

El ple del Consell aprova prorrogar la reducció del 50% en els títols multiviatge i l’Abonament Jove Temporal Gratuït

El descompte per als títols multiviatge i abonaments temporals s'amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat...
15 - 12 - 2023

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’una amenaça terrorista en l’estació de Luceros

Personal d'FGV, diferents organismes i entitats han participat en la resolució d'esta hipotètica incidència que s'ha localitzat en l'estació més...
25 - 11 - 2023

Més de la meitat dels usuaris de TRAM d’Alacant viatja per motius de treball o estudis

Un 40,8% es desplaça per motius laborals i el 21,3% per qüestions acadèmiques El 58,6% resideix a Alacant ciutat, un...