Data
19 de April de 2023

FGV licita les obres de la connexió que unirà Luceros i la nova estació Intermodal d’Alacant

  • El pressupost de licitació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs
  • La nova infraestructura es construirà en subterrani, igual que els 70 metres de nova connexió amb l’actual xarxa del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació de l’execució de les obres de la nova connexió que unirà l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant amb l’actual estació d’ADIF, en l’avinguda de Salamanca d’Alacant.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs, i comptarà amb ajudes estatals.

La nova estació Intermodal serà subterrània i comptarà amb dos nivells, vestíbul i andanes, i un nivell de superfície en coberta per als accessos, de manera que tota la infraestructura prevista queda per davall de la cota actual de l’aparcament d’ADIF, sense alterar la configuració urbanística actual. Aquestes noves instal·lacions es projecten amb quatre vies i dues andanes centrals.

La nova infraestructura disposarà de tots els equips necessaris per al seu correcte funcionament, com a lampisteria, sanejament i bombaments, evacuació, senyalització, instal·lació elèctrica, enllumenat, detecció de gasos i qualitat de l’aire, ventilació i climatització, escales mecàniques i ascensors, protecció contra incendis, sistemes de control i comunicacions i sistemes d’informació al viatger.

Respecte a les instal·lacions ferroviàries, destaca la implantació de subestació elèctrica de tracció, sistema d’electrificació, enclavament, sistema ATP, telecomandament, comunicacions i energia.

La connexió de la nova estació Intermodal amb Luceros s’ha projectat mitjançant un túnel, de 70 metres de longitud, que evita l’afecció al trànsit de l’avinguda Salamanca, a l’actual edifici de l’estació d’ADIF i la zona verda protegida.

Aquesta nova estació s’ha plantejat també per part de la Generalitat com un projecte fonamental per a l’expansió de la xarxa del TRAM d’Alacant, ja que permetrà una millora en la freqüència de pas dels trens i tramvies, així com de l’explotació del servei ferroviari del futur.

El projecte constructiu definitiu ha sigut consensuat per part de la Generalitat amb Avant, ADIF i l’Ajuntament d’Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...