Data
31 de July de 2014

FGV licita projectes i obres en la L-9 del TRAM d’Alacant per 14,8 milions d’euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tret a licitació la redacció del projecte i execució de les obres d’un Sistema de Protecció Automàtic de Tren ATP per a la Línia 9 del TRAM d’Alacant per 4.762.612,65 euros, Impost del Valor Afegit inclòs, amb un termini de 30 mesos. Així mateix, ha obert el concurs de la redacció del projecte i execució de les obres de senyalització, energia i comunicacions del mateix recorregut, Benidorm-Dénia, per 10.047.475,31 euros, també en 30 mesos. Per tant, la inversió de partida d’ambdós licitacions serà de 14.810.087,96 euros, IVA inclòs.

El Pla d’Inversions de FGV per als pròxims anys arreplega la renovació de la via, l’adequació de ponts i talusos, millores del material mòbil i la millora de les instal•lacions de seguretat, comunicacions i energia de la L-0 del TRAM d’Alacant. Per a això, i a fi d’homogeneïtzar les esmentades instal•lacions de senyalització i comunicacions amb la resta de línies de l’empresa a Alacant, s’escometrà la renovació dels enclavatges, les connexions i quadros elèctrics i els sistemes de telecomunicacions existents, així com l’ampliació del sistema de protecció automàtica del tren en el dit tram.

A més, FGV també va licitar a l’abril, per un import de 395.000 euros, la redacció dels projectes de renovació de via de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), en els trams compresos entre Altea- Calp i Calp-Teulada. El termini màxim fixat per a la redacció dels diferents projectes, una vegada adjudicats, és de sis mesos.

Totes aquestes actuacions previstes estan incloses en el Pla de Modernització d’aquesta línia, presentat el passat mes de gener pel president de la Generalitat, Alberto Fabra. El pressupost d’aquest programa d’inversions ascendix a 43 milions d’euros a executar fins a l’any 2020.

En els pròxims tres anys, i tenint en compte les actuacions iniciades en 2013, es preveu una inversió de 20 milions d’euros. Enguany es completaran les obres de renovació de via del tram Benidorm-Disc Benidorm, actualment en execució i que està previst que finalitzen durant el mes de maig; s’iniciaran els treballs de renovació del material mòbil dièsel de la sèrie 2500 amb el propòsit d’allargar la seua vida útil durant, almenys, huit anys més; començarà la renovació de via del tram Olla d’Altea – Calp; i es desenrotllaran els treballs necessaris per a la instal•lació d’una moderna xarxa de comunicacions, un sistema de protecció automàtica de trens, un sistema de gestió de tràfic centralitzada i un renovat sistema de bloqueig ferroviari.

La primera de les obres d’aquest Pla de Modernització va començar el passat 18 de novembre i comprenen el condicionament i renovació d’un tram d’1,8km de longitud entre l’estació de Benidorm i el baixador de Disc Benidorm. Aquestes actuacions compten amb un pressupost total de 2.318.725,76 euros i el seu termini d’execució ronda els cinc mesos i mig.

Gràcies a aquestes inversions, el TRAM d’Alacant comptarà amb una xarxa completament renovada i que complirà moderns estàndards d’explotació. Les actuacions redundaran en més seguretat confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.

La longitud d’aquesta línia és de 50,8km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servei, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2013 va transportar 733.982 viatgers.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...