Data
11 de December de 2009

FGV manté durante la primera quinzena de setembre els servicis del Tramnochador utilitzats cada cap de setmana per quasi 7.500 persones

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) –TRAM Metropolità d’Alacant mantindrà fins al pròxim 12 de setembre el seu servici nocturn del Tramnochador, un mitjà de transport que gana, dia a dia, acceptació entre els viatgers. Unes 7.500 persones, principalment jóvens, han utilitzat este servici cada cap de setmana del mes d’agost, amb la qual cosa s’han evitat altres tants desplaçaments nocturns per carretera.

 

Durant el mes d’agost, el Tramnochador va experimentar un important increment de viatgers respecte al passat mes de juliol. En l’últim mes, el nombre de passatgers va aconseguir els 2.500 de mitja cada nit de funcionament, enfront de les 1.600 persones que van utilitzar el servici al juliol cada nit.

 

Porta del Mar i el baixador de Camp de golf han sigut les parades més transitades, coincidint amb les principals zones d’oci d’Alacant. D’altra banda, dels tres dies que presta servici el Tramnochador –Dijous, divendres i dissabtes-, és el dissabte el que registra una major afluència d’usuaris. Respecte als horaris, la franja que va de les 23:00 a l’1:00 és la de major concurrència de viatgers.

El Tramnochador, que enguany ha ampliat freqüències i servicis, es va posar en marxa el passat 2 de juliol, i des de llavors ha funcionat tots els dijous, divendres i dissabtes. A partir de les 23:25 i durant tota la nit, FGV establix servicis nocturns que partixen des de Porta del Mar en direcció al Campello fins a les 4:55, hora en què té lloc l’última eixida. Els usuaris que vullguen traslladar-se fins a La Vila i Benidorm tenen dos unitats amb eixida a les 23:25 i a les 0:55.

 

En sentit contrari, un tramvia part des del Campello en direcció Porta del Mar des de les 22:42 i fins a les 5:22. Esta última unitat circula amb destí Mercat, amb arribada a esta estació a les 5:47. Els viatgers que vullguen traslladar-se des de Benidorm i La Vila fins a Alacant disposen  de dos unitats amb eixida des de l’estació de Benidorm a les 0:53 i 2:23.

 

Per als usuaris que residixen en la zona de platges d’Alacant, FGV establix servicis nocturns des de Porta del Mar fins a Av. nacions a partir de les 22:50 i fins a les 5:20. En sentit contrari, un tramvia ix des d’Av. Nacions a partir de les 22:53 i fins a les 5:53.

 

Per a la seua promoció, FGV ha posat en marxa este estiu una innovadora campanya en pubs i establiments hostalers de la província d’Alacant per a acostar els seus servicis als potencials clients i informar dels avantatges d’este servici, com evitar problemes d’aparcament, multes per alcoholèmia i embossos.

 

Així, FGV ha distribuït 20.000 fullets informatius entre els establiments hostalers i pubs per a fomentar entre els jóvens alacantins l’ús d’este servici i reduir este estiu els desplaçaments nocturns per carretera, invitant els ciutadans a deixar el vehicle particular a casa a l’hora d’eixir a la nit.

 

A més, esta campanya s’ha completat amb l’entrega de premis a 25 participants de la seua xarxa social en Facebook (www.facebook.com/tramnochador) en els cinc sortejos setmanals que s’han realitzat. Els premiats han rebut dos entrades per a algun dels parcs temàtics de Benidorm, targetes de FGV amb viatges gratuïts per a viatjar en el TRAM, així com una variada selecció de regals “pensats especialment per a vetladors”.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...