Data
11 de November de 2016

FGV millorarà la freqüència de pas dels trens i autobusos de la Línia 9 a partir del 20 d’agost

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) , Angel García de la Bandera, ha mantingut este matí a Dénia una reunió amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, Gata de Gorgos, Teulada i Calp per a informar-los que, a partir del pròxim 20 d’agost, els trens i autobusos que cobrixen el servici entre Benidorm i Dénia circularan cada hora.

DeniaD’esta manera, es millorarà la freqüència en la Línia 9 que passarà dels 75 minuts actuals a 60 minuts, la qual cosa permetrà oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia. Així se l’ha traslladat hui als representants municipals amb què ha abordat també el funcionament del servici alternatiu d’autobusos que s’ha habilitat en este tram.

L’empresa pública té previst realitzar obres de modernització i condicionament en el tram de Calp a Dénia a causa de l’estat en què es troba la via i així adaptar-la als estàndards de qualitat i confort de la resta de la xarxa de FGV. García de la Bandera hi ha assenyalat que “la falta d’inversions que ha patit la línia durant més de 20 anys ha provocat un deteriorament de les infraestructures que obliga a realitzar una sèrie d’actuacions”, de fet, ha recordat que “el actual govern de la Generalitat ja ha iniciat enguany les actuacions en la Línia 9 amb una inversió de més de 15 milions d’euros en la modernització del tram Altea-Calp”.

El govern valencià i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant tant temps” ha assegurat De la Bandera abans d’afegir que “esta comarca no es mereix una línia de segona, es mereix una línia d’acord amb les exigències de qualitat de servici públic que reclamen els ciutadans”. “Durante anys s’ha deixat a este tren sense inversions però l’actual Consell té un pla clar per a modernitzar i actualitzar este traçat”, tal com se’ls ha explicat hui als alcaldes.

Actuacions previstes en la Línia 9

García de la Bandera ha explicat als alcaldes que “FGV continuarà enguany amb els treballs de modernització en els més de 30 quilòmetres de via que unixen Calp i Dénia, continuant amb el procés de renovació i d’instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia amb un pressupost pròxim als sis milions d’euros”.

Posteriorment s’escometran les obres de renovació de via i infraestructures que se n’aniran obrint al servici a mesura que es complete la renovació i instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP.

Parades del servici alternatiu

Durant la reunió, De la Bandera també ha abordat les millores de les connexions i parades dels autobusos que cobrixen el tram Calp-Dénia que, actualment, realitzen parada en la pròpia estació de Calp de FGV; a Benissa, en l’Avinguda del País Valenciano,1, i junt amb la parada d’Alsa; en Teulada en la CV 740, parada d’Alsa enfront del pàrquing del polígon industrial; en Gata de Gorgos, en l’avinguda de la Marina Alta, en la intersecció amb l’avinguda de La Pau; La Xara, en l’Avinguda del Mar, 37; en el baixador d’Alqueries i en el camí Pou de la Muntanya; i a Dénia en el carrer Doctor Manuel Latur, junt amb l’estació de FGV.

El director gerent de FGV i els representants municipals que han assistit a la reunió han acordat celebrar una nou trobada en les pròximes setmanes per a fer seguiment del funcionament del servici d’autobús entre Calp i Dénia i intercanviar opinions, amb l’objectiu d’arreplegar per part de l’empresa pública, aquelles propostes que ajuden a millorar el servici de transport en la comarca.

El servici alternatiu que presta FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació més altres dos en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d’Alacant i es poden adquirir en les pròpies instal·lacions de FGV a Alacant en els municipis afectats. Tots els usuaris poden obtindre més informació en la web tramalicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.

 

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...