Data
07 de May de 2012

FGV modifica els horaris dels trens i tranvies del TRAM d’Alacant

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aplicat un nou Pla de Servicis en la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant. L’objectiu és millorar el servici prestat als viatgers, oferint majors freqüències i optimitzant els recursos emprats.

El canvi es va a produir, fonamentalment, en la Línia 3, que va des de l’estació de Luceros a la de El Campello, amb freqüències de 30 minuts (20, en hora punta). Este recorregut s’ampliava fins a Venta Lanuza, però només una vegada cada hora, fent parades, a més, en Poble Espanyol, Amerador, Coveta Fumà , Cala Piteres.
 
El nou esquema de servicis, farà que la Línia 3 acabe el seu recorregut definitivament en El Campello, i substituïx el servici que oferia en els baixadors de Poble Espanyol, Amerador, Coveta Fumà, Cala Piteres i Venta Lanuza), per la Línia 1, amb el doble de freqüències, perquè els trens- TRAM passaran per eixes parades cada mitja hora (i no cada 60 minuts, com ocorria amb els tramvies).
 
D’altra banda, s’eliminen els transbords per a anar a Benidorm dels usuaris de la Línia 3 de les parades situades entre Poble Espanyol i Venta Lanuza, que fins ara, devia anar fins al El Campello per a canviar de Línia a l’1. Estes modificacions, no afectaran la duració del trajecte fins a Benidorm, però si elimina la pas dels tranvies de la Línia 3 per eixe tram, millorant el funcionament de les circulacions. Amb esta mesura s’està atenent una reivindicació des de fa molt de temps pels veïns de la zona.
 
FGV implantarà altres dos canvis que, si bé no afectaran l’ús que el viatger fa a este sistema de transport, sí que millorarà els servicis que rep. Es va a substituir primer tren del matí de Línia 3 (entre Luceros i El El Campello) pel de la Línia 1, que només ix 7 minuts més tard però que donarà servici en tots els baixadors amb parada facultativa. En el recorregut invers, és a dir, el de la L3 des del El Campello fins a Estels, ocorrerà el mateix.
 
La Línia 9 (Benidorm-Dénia) manté les seues actuals freqüències de pas, igual que ocorre amb la Línia 4 Luceros –La Corunya.
 
Modificacions en la 4L
 
D’altra banda, es modifiquen els horaris de la llançadora entre La Sangueta i Porta del Mar (4L). Fins ara, s’oferia un servici des de les 6 del matí fins a les 22,24 hores de la nit, i freqüències de pas de 20 minuts.
 
Es pretén donar prioritat als transbords que es realitzen en La Sangueta a la Línia 1 (cap a Benidorm), reduint els temps d’espera dels viatgers. Per a això, el servici s’optimitza, reduint l’horari de la 4L a la franja amb major demanda de viatgers, entre les 7: 39 del matí, i les 20:09 de la vesprada, i les freqüències baixaran a 30minuts.
 
Amb els nous horaris, l’empresa adequa l’oferta a la demanda a la recerca d’una major eficiència en la seua gestió. L’aplicació d’esta mesura, més la del nou pla de servicis en MetroValencia, permetrà que FGV estalvie prop de quatre milions d’euros com a conseqüència de la reducció del gasto d’explotació.
 
Els trens i tramvies realitzaran menys quilòmetres, un 1,45 per cent menys, respecte al total de 2.506.900 quilòmetres anuals que sumen els distints trajectes del TRAM d’Alacant.
 
Per a facilitar als clients la informació dels nous servicis, FGV ha començat a distribuir en les estacions i parades els nous horaris. Es pot sol·licitar més informació en el telèfon 900 72 04 72.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...