Data
30 de July de 2011

FGV obri per primera vegada les estacions subterrànies d’Alacant per als viatgers del Tramnochador

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà este estiu per primera vegada les tres estacions subterrànies del TRAM Metropolità d’Alacant (MARQ, Mercat i Luceros) en les nits estivals per a donar servici als usuaris del Tramnochador.

El TRAM posa en marxa demà, 30 de juny, este servici especial de trens i tramvies que fins al dissabte 3 de setembre facilitarà la mobilitat dels viatgers en les nits estivals de dijous, divendres i dissabte.

En 2010, prop de 61.000 viatgers van utilitzar este servici posat en marxa per FGV per a oferir un mitjà de transport públic, còmode, segur i sostenible als ciutadans que enguany, com a novetat, arribarà al cor d’Alacant i als barris en què s’ubiquen les tres instal·lacions subterrànies de la xarxa metropolitana.

El Tramnochador funcionarà entre Luceros i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.

D’esta manera, FGV dóna servici a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres zones i municipis a què la gent sol acudir en les nits d’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot jóvens, que es mouen durant la matinada.

Concretament, els tramvies de la L-4 (Luceros -Pl. La Corunya) circularan en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00h aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.

Els tramvies de la L-3 (Luceros -El El Campello) tindran la mateixa freqüència i també donaran servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular.

D’altra banda, dos trenes-TRAM nocturns cobriran el trajecte entre Luceros i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes amb eixida a les 23:19 h i a l’1:19 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13 h i a les 3:13 hores.

Els usuaris del Tramnochador evitaran embossos, problemes d’aparcament i els perills que suposa utilitzar el cotxe particular quan s’acumula cansament i s’ha consumit alcohol.

De Trennochador a Tramnochador
Els servicis nocturns en període estival, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant.

El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur i alternatiu al vehicle privat que afavorix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.

Per a consultar els horaris FGV posa al servici dels seus usuaris la web www.fgvalicante.S’i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les parades i trens de la xarxa TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...