Data
14 de October de 2012

FGV organitza actuacions gratuïtes de grups alacantins en Els Concerts del Tramnochador

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha organitzat Els Concerts del Tramnochador, una sèrie d’actuacions gratuïtes, que tindran lloc en l’estació de Mercat del TRAM d’Alacant, a càrrec de grups musicals locals.

Els dijous 5, 19 i 26 de juliol, i 2, 16 i 23 d’agost, a les 21 hores, les portes de l’estació de Mercat, la més pròxima a una de les més populars zones d’oci alacantines, i en la que té parada el Tramnochador, s’obriran perquè, de forma gratuïta, es puga disfrutar de la música d’alguns destacats grups locals.
 
Els Concerts del Tramnochador acolliran les actuacions de:
 
Habitació 23. Tocaran el 5 de juliol. Este grup, de Novelda, es va consolidar a finals de 2007. Van començar assajant versions de les seues principals influències (Despista-vos, La Fuga, Peresa…). Més tard, van començar a crear temes propi,s’i a l’estiu de 2008 ja estaven donant els seus primers concerts. Per fi, el 21 de febrer del 2009 graven la seua primera maqueta d’estudi, “Aprén a viure”. A més, enguany han participat en el Tour Sant Miquel 2012, un concurs organitzat per a donar a conéixer a grups novells de la Comunitat Valenciana.
 
 La Xarxa. Tocaran el 19 de juliol. Este grup naix al juliol del 2006, amb l’objectiu de crear un projecte autoproduït. Al març del 2007, presenten el seu primer treball, un disc d’estudi que porta com a nom La_Red, i que va obrir les portes als seus següents treballs. Guanyadors de diversos concursos, cal destacar l’últim en què van resultar guanyadors, “A cantar cometes pel cel”, organitzat per L’Orella de Van Gogh.
 
Pura Mandanga. Toquen el 26 de juliol. Són una banda que intenta obrir-se camí a base d’esforç, alegria i assaig. Els hem pogut veure compartint escenaris amb Canteca de Macau, Decallaos, Obrint Pas, el senegalés Bacary Keita o Lokole´, tots estos ja reconeguts en el panorama del mestissatge espan~ol. Actualment estan embarcats en el seu primer disc, “Espècie animal.
 
Evolució. El seu torn arribarà el 2 d’agost. El grup crega música de fusió des de punk, rock, heavy, pop, funky, flamenc i jazz. El pop rumber resultant és realment difícil d’encasellar, i es deixa veure en la frescor de les seues lletres.
 
Deveras. Tocaran el16 d’agost. El grup es va començar a forjar al desembre del 2006 en un xicotet concert per a una festa. En estos més de 4 anys de camí, Deveras ha tocat en infinitat de locals de tota la província d’Alacant, també ha participat en diversos concursos i festivals com a Contraindicacions a Madrid, o el Trebufestival de Cadis. Recentment, Deveras ha estrenat el seu videoclip Llums i Ombres amb la col·laboració especial de la productora alacantina Wayaba Produccions i Estudis Sagrament d’Alacant.
 
Embolic. El seu concert serà el 23 d’agost. Va nàixer fa set anys, amb la il·lusió d’un grup de xiques d’ampliar les seues fronteres musicals i de disfrutar de la música. Fan una música fresca, lleugera i relaxada que fa disfrutar als que l’escolten. Al llarg de tota la seua carrera, Embolic ha oferit nombrosos concerts en la província d’Alacant, Múrcia i Almeria, i va ser el grup guanyador del VII Certamen Promoció de Grups Novells de Pop-Rock del Centre 14 d’Alacant davall el nom de Tren 1207. L’any passat van acabar el seu últim treball en directe, junt amb l’Orquestra Simfònica de Sant Vicent, anomenat Embolic Simfònica.
 
Després de cada concert, FGV, en col·laboració amb els propis artistes, realitzarà un sorteig entre el públic, en el que es regalarà un disc del grup que hi haja actuat en eixa ocasió, i un passe amb quatre viatges per a disfrutar per qualsevol línia de la cap TRAM.
 
A més, els usuaris de les línies 1 i 3 de TRAM podràs disfrutar de la música d’estos grups perquè els acompanyarà en els seus recorreguts a través de la megafonia dels tramvies. D’altra banda, la nit del divendres, 13 de juliol, un dj punxarà música en directe, a bord del TRAMnochador
 
Dijous, divendres i dissabtes amb el TRAMnochador
 
El TRAM d’Alacant va posar en marxa el divendres, 30 de juny, este servici especial de trens i tramvies que fins al dissabte 2 de setembre facilitarà la mobilitat dels viatgers en les nits estivals de dijous, divendres i dissabte.
 
El Tramnochador funciona entre Estels i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.
 
D’esta manera, FGV dóna servici a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres zones i municipis a què la gent sol acudir en les nits d’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot jóvens, que es mouen durant la matinada.
 
Concretament, els tramvies de la L-4 (Estels-Pl. La Corunya) circularan en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00h aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.
 
Els tramvies de la L-3 (Estels-El El Campello) tindran la mateixa freqüència i també donaran servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular.
D’altra banda, dos trens-TRAM nocturns cobriran el trajecte entre Estels i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes amb eixida a les 23:19 h i a l’1:19 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13 h i a les 3:13 hores.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...