Data
11 de September de 2013

FGV participarà en l’elaboració del Sistema de Gestió de la Seguretat (SGS) del metro d’El Caire

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) participarà en el desenrotllament del Sistema de Gestió de la Seguretat (SGS) del metro d’El Caire (Egipte), segons ha anunciat oficialment l’Ambaixada Espanyola en la capital del país africà. FGV participa en aquest projecte en col•laboració amb l’empresa consultora INECO, TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya).

El pressupost d’execució del projecte és d’1,3 milions d’euros i està previst executar-ho al llarg de 24 mesos. El responsable del projecte en El Caire que supervisarà els treballs previstos és un tècnic de FGV que es desplaçarà a la capital d’Egipte per a coordinar els treballs relacionats amb el desenrotllament i posada en marxa d’aquest sistema, seguint les directrius proposades per la Unió Europea.

El metro d’El Caire té dues línies de 44 i 21,5 Quilòmetres, respectivament. La xarxa compta amb 55 estacions i un total aproximat de 800 milions de viatgers anuals. Els projectes d’ampliació contemplen la construcció noves línies.

Programa d’agermanament de la Unió Europea entre Espanya i Egipte

Aquesta actuació és un projecte d’agermanament (“Twinning Proyect”), finançat per la Unió Europea i gestionat per la FIIAPP (Fundació Internacional i per a Iberoamèrica d’Administració i Polítiques Públiques).

La FIIAPP és una institució pública espanyola dedicada a la cooperació internacional. Els seus objectius són millorar el marc institucional dels països en què treballa i enfortir la imatge d’Espanya i d’Europa en l’exterior. Els projectes de la FIIAPP busquen la millora dels marcs legals, de la funció pública i de la qualitat de vida dels ciutadans, a través de projectes d’assistència tècnica, d’I+D+i i de lideratge públic formant líders i alts funcionaris.

Desplegament i aplicació del sistema de gestió de la seguretat

El Sistema de Gestió de la Seguretat permet integrar de manera ordenada el conjunt de processos i activitats que contribuïxen a la detecció i control dels riscos inherents a tota explotació ferroviària.

El projecte del metro d’El Caire es dividix en tres línies de treball: desenrotllament del manual del propi SGS dins de l’organització i determinació de les bases per a la seua implantació; establiment del marc legal entre el Ministeri de Transports d’Egipte, la Unitat Nacional de Regulació de Seguretat Ferroviària i Metro El Caire i la reestructuració del departament de Seguretat i Qualitat de Metro El Caire, així com la formació de tota l’organització en matèria de seguretat ferroviària.

FGV compta amb una àmplia experiència en el desenrotllament d’aquest sistema de gestió de riscos. L’any 2009 FGV va decidir implantar aquest sistema, basat en les directrius emanades de la Directiva del Parlament Europeu 2004/49/CE, en la que es fixen uns objectius comuns de seguretat per als sistemes ferroviaris. A Espanya, FGV és pionera a adoptar de manera voluntària aquest sistema que permet detectar riscos abans, durant i al llarg de la implantació de qualsevol mesura tècnica o reglamentària, permetent la comparació amb altres explotacions.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...