Data
08 de February de 2013

FGV planteja en la seua reestructuració una reducció en el seu pressupost de personal de 22 milions d’euros

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va mantindre el dilluns una reunió amb els representants sindicals de l’empresa per a anunciar-los que en els pròxims dies es donarà a conéixer oficialment l’inici de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) que afectarà els treballadors de l’actual plantilla de FGV, formada per un total d’1 .805 persones.

En la reunió, s’ha exposat que el procés de reestructuració de l’empresa té com a objectiu aconseguir un estalvi en les despeses de personal de FGV de 22 milions d’euros, amb la finalitat de guanyar en eficiència i garantir així la viabilitat dels serveis que presten Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.
 
L’estalvi que es planteja, segons s’ha explicat, s’ha obtingut de la informació que han aportat el Pla de Sanejament i l’Auditoria Laboral, sol·licitats per FGV.
En aquesta primera cita s’ha explicat que el procés que afronta FGV té com a objectiu guanyar en competitivitat, igual que s’està fent en el conjunt del sector públic autonòmic, descartant el tancament de línies en servei.
 
La reunió ha sigut la primera de què mantindran ambdós parts després de l’acord aconseguit entre la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, i el Comité d’Empresa de FGV per a iniciar un procés de negociació durant l’aplicació de l’ERE.
 
En la trobada han estat presents el director general de Transports, Carlos Eleno, i el nou director-gerent de FGV, Pablo Cotino, així com els secretaris generals dels sindicats amb representació en FGV (UGT, CC.OO, SIF, SF, SCF i SEMAF) i els presidents dels comités d’Empresa de València i Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...