Data
18 de June de 2021

FGV posa en servei a Benidorm el primer cicloparc del TRAM d’Alacant per a facilitar la intermodalitat de les seues persones usuàries

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en servei el primer cicloparc situat en la xarxa del TRAM d’ Alacant, en concret en l’estació de Benidorm, que se suma als ja existents de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia Peris Aragó i Quart de Poblet de Metrovalencia.

Aquest tipus d’equipaments s’han dissenyat com a part del projecte SPROUT, emmarcat dins del programa europeu Horizonte 2020, amb l’objectiu de desenvolupar respostes innovadores a les necessitats de mobilitat de les persones usuàries de transport públic i en el qual participa FGV.

La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato ha destacat que “iniciatives com aquestes afavoreixen la intermodalitat i fan més fàcil l’ús del transport públic, ja que en els cicloparcs podem deixar durant unes hores, en lloc tancat i sense cost addicional, la nostra bicicleta o patinet per a utilitzar còmodament altres mitjans com el tren o el tramvia”.

Funcionament del cicloparc

Les persones que desitgen fer ús d’aquest servei han de ser portadores d’una targeta carregada amb un títol de transport en vigor. La targeta ha de registrar-se prèviament en la web de TRAM d’ Alacant.

Per a accedir al cicloparc és necessari acostar aquesta targeta al lector situat al costat de la porta d’accés. Actualment és obligatori l’ús de màscara dins del recinte, així com la neteja de mans amb gel desinfectant.

Les bicicletes han de col·locar-se en els llocs habilitats per a això, sense ocupar més espai que el reservat per a cadascuna. Cicloparc és un servei complementari al viatge. FGV no es fa responsable de les bicicletes ni dels objectes ací depositats.

El temps màxim que pot romandre una bicicleta dins d’aquest Cicloparc és de 24 hores. Passat aquest temps, FGV pot procedir a retirar-la.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...