Data
26 de July de 2019

FGV posa en servei la segona via del túnel de la Serra Grossa del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obri el 26 d’abril, a la circulació ferroviària la segona via del túnel de la Serra Grossa del TRAM d’Alacant, una vegada han sigut completades les obres, després de l’obertura d’una de les vies d’estes noves instal·lacions el passat mes de desembre.
 
Amb els treballs que ara han finalitzat s’ha completat la totalitat del projecte pel que fa a la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Este nou tram és utilitzat per les línies del TRAM d’Alacant que partixen de Luceros en direcció a Platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1) i permet incrementar les condicions de seguretat en el tram, a més d’oferir més flexibilitat en el conjunt de l’explotació de la xarxa tramviària.
 
El túnel de Serra Grossa substituïx al traçat anterior que discorria pel front litoral a través d’una via única, entre Sangueta i La Isleta, amb uns quants túnels curts per a salvar les edificacions i vials de Finca Adoc. 
 
Al desembre de 2018 es va obrir la primera de les vies del túnel, a l’enllaçar amb la xarxa en servici. A partir d’ara, el tràfic tramviari i ferroviari circularà en ambdós sentits per este tram. I està previst que la Generalitat convertisca en Via Verda el tram que queda sense ús ferroviari.
 
Característiques del túnel
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 
El túnel compta amb totes les instal·lacions requerides per a la seua posada en servei en condicions de seguretat com la ventilació, il·luminació, comunicacions i els sistemes de detecció i extinció d’incendis, així com d’evacuació en cas d’emergència i altres elements associats a la infraestructura ferroviària.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...