Data
29 de July de 2011

FGV promou el turisme per la costa nord alacantina i actualitza la imatge de la L-9 que dóna servei a la zona

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat una campanya de promoció del turisme per la costa nord d’Alacant, que convida a descobrir aquesta zona aprofitant la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant. L’objectiu d’aquesta acció és que turistes i veïns de la província es relaxin i coneguin els encants de la Costa Blanca a bord d’un dels trens de la Línia 9 (Benidorm-Dénia).
 
A més, FGV va procedir fa uns dies a actualitzar la imatge corporativa de totes les estacions de la L-9 per a homogeneïtzar el seu aspecte i el dels seus elements de señalectica amb la resta de la xarxa TRAM. Ara, totes les desocupades d’aquesta zona presenten una identitat comuna i en cadascuna d’elles els plànols de zona, horaris, avisos i altres elements de comunicació entre l’empresa i el viatger responen a la mateixa línia visual que en la resta de la xarxa.
 
El traçat d’aquesta Línia 9 discorre per paisatges espectaculars i uneix algunes de les poblacions més interessants de les comarques de les dues Marines. A més, qui es decideixin a realitzar aquest recorregut en TRAM, gaudiran d’un viatge relaxat, tranquil i còmode que permet gaudir de l’entorn sense preocupar-se del tràfic, l’aparcament, els embusos, el cost de peatges i gasolina o les multes i problemes de seguretat de les carreteres.
 
Diversos cartells promocionals situats en les estacions del TRAM i en les seves composicions, especialment en els tramvies i trens-TRAM que no circulen per la Línia 9, animen als viatgers a sortir de la rutina del seu trajecte habitual, especialment en vacances o els caps de setmana i visitar les localitats del nord de la província utilitzant com mitjà de transport la xarxa de FGV.
 
Una xarxa amb cent anys d’història
 
Els cartells destaquen els principals atractius turístics de cada localitat, bé pel seu interès natural, cultural, arquitectònic o gastronòmic. FGV pretén que els ciutadans redescubran aquestes comarques i la possibilitat d’arribar a elles amb tren, com es duu fent des de fa gairebé cent anys.
 
La promoció i millora del servei de la Línia 9 és un dels objectius de l’empresa en els últims anys. Per ella circulen trens amb tracció diésel que oferixen les mateixes comoditats que les més modernes unitats d’aquestes característiques i que cobrixen el trajecte entre Benidorm i Dénia en aproximadament una hora i quart.
 
Els trens surten entre les 6:00 i les 22:00 hores –depenent del sentit- amb freqüències horàries i tenen parada en les principals localitats de la zona i en altres punts intermedis que permeten arribar a platges, zones d’oci i d’esplai. FGV va ajustar recentment els horaris de la L9 per a facilitar els trasbordos dels viatgers amb la Línia 1 (Benidorm-Estels). Más informació sobre estacions i horaris en www.fgvalicante.com.
 
La Línia 9 té una mica més de 50 quilòmetres de via, per la qual circulen sis unitats automotoras de la sèrie 2.500 totalment reformades. La Conselleria d’Infraestructures i Transport treballa actualment en la modernització i electrificación de la línia.

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...