Data
22 de November de 2012

FGV publica el seu compromís amb els usuaris amb les Cartes de Servici de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha renovat el seu compromís amb els usuaris amb la publicació de les Cartes de Servici de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant, en les que s’arrepleguen els estàndards de qualitat com a instruments de millora del servici públic en ambdós explotacions.

Amb la finalitat de dur a terme un procés d’unificació de criteris entre les Cartes de Servicis i els barems inclosos en els actuals certificats de qualitat (existents en totes les línies electrificades de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant), per a ampliar el nombre de conceptes a analitzar i d’exposar que els criteris de qualitat s’avaluen hui en dia de manera externa i amb caràcter anual, FGV ha publicat els nous documents.
 
Donat el temps transcorregut des de l’elaboració de la primera Carta de Servicis (2002 en Metrovalencia) i a fi d’adaptar la mateixa a les necessitats i expectatives dels ciutadans, s’ha buscat l’homogeneïtat i la coherència metodològica amb els nous indicadors, com els citats certificats de qualitat.
 
Carta de Servicis de Metrovalencia
 
La Carta de Servicis de Metrovalencia inclou un compromís institucional i un altre de qualitat amb els ciutadans. En l’apartat institucional, es declara que “el repte fonamental de Metrovalencia, és oferir un servici de transport de la màxima qualitat i cobertura als seus clients, cuidant i controlant els aspectes ambientals i els impactes que puguen derivar-se de la seua activitat”.
 
Conscients que el client té la possibilitat de triar sobre una oferta diversa d’alternatives de transport ben sovint menys sostenibles i de major impacte ambienta, és “objectiu prioritari” de FGV oferir “un servici de qualitat i respectuós amb el medi ambient de cara a augmentar, dia a dia, el nombre de ciutadans que utilitzen un transport sostenible”.
 
En quant, al compromís de qualitat amb els ciutadans, este es desglossa en:
 
Puntualitat: Metrovalencia es compromet a mantindre una puntualitat mitjana mensual del 90 per cent en el servici de tots els seus trens i tramvies.
 
Neteja: Diàriament s’escometrà la neteja de tots els trens i estacions.
 
Devolució de bitllets: Quan per qualsevol causa es produïsca un retard superior a 10 minuts en algun dels servicis, i el client decidisca no realitzar el viatge per este motiu, Metrovalencia li tornarà l’import del bitllet (quan el client haja adquirit un bitllet senzill es tornarà l’import del mateix; quan dispose de bo, se li retornarà el viatge cancel·lat i no realitzat, però no hi haurà retorn per a les targetes temporals).
 
Contestació a les reclamacions: Totes les reclamacions efectuades pels clients, per qualsevol dels mitjans disponibles, es contestaran en un termini màxim de 20 dies.
 
Transparència: Es podrà seguir el grau de compliment dels compromisos, consultant els indicadors de qualitat en la pàgina www.metrovalencia.com, o en la pàgina www.gva.es/carta.
 
Carta de Servicis del TRAM d’Alacant
 
La Carta de Servicis del TRAM Metropolità d’Alacant també posseïx un compromís institucional i un altre de qualitat amb els usuaris. En el primer cas, arreplega que “la prestació d’un servici de transport públic de qualitat als ciutadans és l’objectiu fonamental de FGV. Per este motiu, s’està duent a terme un ambiciós programa d’ampliació de la xarxa de tramvia d’Alacant, l’èxit del qual està sent avalat per un espectacular increment de viatgers, i s’ha iniciat un procés de millor contínua de qualitat dels servicis oferits. Hui ens comprometem davant dels ciutadans a millorar els servicis de TRAM Metropolità d’Alacant amb els estàndards de qualitat continguts expressament en esta Carta”.
 
A més, afig que el servici oferit “té com a objectiu la prestació al ciutadà d’un servici de transport públic col·lectiu amb les millors condicions possibles de rapidesa, comoditat, seguretat i eficiència”.
 
En quant, al compromís de qualitat amb els ciutadans, este es desglossa en:
 
Puntualitat: TRAM Alacant es compromet a mantindre una puntualitat mitjana del 90% en les seues línies 1, 3 i 4.
 
Neteja: S’assegura una neteja i conservació tant de l’interior com l’exterior dels vehicles i estacions, per la qual cosa es realitzen neteges diàries dels mateixos.
 
Devolució de bitllets: Quan per qualsevol causa es produïsca un retard superior a 10 minuts en algun dels nostres servicis, i el client decidisca no realitzar el viatge per este motiu TRAM Alacant li tornarà l’import del bitllet (quan el client haja adquirit un bitllet senzill es tornarà l’import del mateix; quan dispose de bo, se li retornarà el viatge cancel·lat i no realitzat, però no hi haurà retorn per a les targetes temporals).
 
Contestació a les reclamacions: Totes les reclamacions efectuades pels clients, per qualsevol dels mitjans disponibles, es contestaran en un termini màxim de 20 dies.
Informació: En tots els punts de parada existirà informació relativa al viatge en condicions normals, així com mitjans per a la comunicació als viatgers de les incidències puntuals que puguen sorgir.
 
Orientació al Client: Per a assegurar la millora adequació entre el servici oferit i els requisits de cada client, TRAM Alacant, realitza enquestes periòdiques de satisfacció i expectatives del client respecte al servici.
 
Més paràmetres en FGV
 
De totes maneres, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana no es va a limitar a complir i tindre transparència sobre estos indicadors, si no que ampliarà la llista a una trentena més de paràmetres, com poden ser les incidències en el material mòbil, els enclavatges, la fiabilitat de les escales automàtiques i ascensors, el bon funcionament de les canceladores, de les màquines expenedores automàtiques de bitllets, el consum energètic, informació al viatger i un llarg etcètera que també es podrà observar en les pàgines web.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...