Data
12 de March de 2016

FGV realitza un simulacre de seguretat en el TRAM d’Alacant

El TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat un simulacre de la troballa d’una motxilla sospitosa en l’interior d’un tramvia. Un centenar de persones han participat en la recreació, l’escenificació de la qual s’ha triat l’antiga estació de La Marina, seu de FGV en la província.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un doble objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col•lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut Bombers; el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servici d’Emergència Sanitària i el Departament Tècnic de Protecció Civil i Gestió d’Emergències de l’Ajuntament d’Alacant.

El simulacre ha donat començament cap a les 11 hores, quan el maquinista d’un tramvia que es dirigix a la Marina ha comunicat Al Lloc de Comandament del TRAM que un viatger li avisa de l’existència d’una motxilla sospitosa que es troba davall d’un assentisc en l’interior del tramvia.

A partir d’eixe moment, es van activar els protocols establits per a informar de la incidència i actuar en conseqüència i en coordinació amb la resta d’entitats que presten ajuda i socors en este tipus de situacions. En concret, primer, s’ha  ordenat l’evacuació del tramvia i de les instal•lacions afectades, s’ha detingut i impedit la circulació pel tram afectat i s’ha interceptat la via.
Després, després de l’avís al 112, s’han desplaçat fins a la Marina els membres de les esmentades institucions, com a bombers, Samu, Protecció Civil i distintes policies, entre ells la Unitat Canina i els Tedax de la Policia Nacional.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal•lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal•lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...