Data
07 de October de 2021

FGV reobri l’aparcament d’Altea de TRAM d’Alacant després de millorar l’accés i les instal·lacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reobert l’aparcament de l’estació d’Altea de TRAM d’Alacant després de dur a terme obres en les quals s’ha millorat l’accés i les pròpies instal·lacions.

En concret, s’ha reurbanitzat i ordenat l’espai d’aparcament d’una superfície de 2.500 metres quadrats, amb una zona destinada a estacionament públic dotada de 52 places d’aparcament per a vehicles, amb dimensions mínimes de 4,75 x 2,50 metres d’amplària, 2 places destinades per a persones de mobilitat reduïda i una zona destinada aparcament de motos amb una capacitat de 4 motos.

A més, s’ha generat un itinerari per als vianants accessible en tota la longitud de l’aparcament, connectant amb el carrer la Mar pel pas a nivell, s’ha delimitat i protegit l’arbratge existent per mitjà d’escocells, i es procedirà a la instal·lació d’enllumenat, que es posarà en servei en les pròximes setmanes.

TRAM d’Alacant compta amb 187 places pròpies d’aparcaments gratuïts de cotxes i quatre de motos en estacions de superfície. A més, existeixen altres 164 places d’automòbil i 34 de motocicletes en tres estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de tren i tramvia en diferents poblacions.

D’aquesta manera, els clients i clientes de TRAM d’Alacant poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el tramvia o tren per a anar a treballar o a gaudir del seu temps d’oci sense sobresalts i embossos de circulació.

Les places gratuïtes d’FGV estan repartides en les estacions del Campello (29), La Vila Joiosa (17), L`Alfes del Pi (35), Altea (56 de vehicles i quatre de motos), Calp (10), Benissa (30) i Teulada (10).

A més, cal afegir les 82 places municipals d’automòbil i 16 de motocicletes posades en servei en Goteta-Plaza Mar 2; les 67 d’automòbil i 18 de motocicletes de Lucentum i les 15 d’automòbil de Venta Lanuza, que sumen altres 164 places d’automòbil i 34 de motocicletes, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Per tant, a les 187 places d’aparcament per a cotxes i quatre per a motos amb què compte TRAM d’Alacant cal sumar les 164 d’automòbils i les 34 de motocicletes d’estacionaments municipals amb els quals els usuaris del metropolità poden disposar d’un total de 351 places d’automòbil i 38 de motocicletes, totes elles gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el tren, facilitant l’accés a la xarxa del TRAM d’Alacant a tots aquells usuaris que no tenen una parada de tramvia o tren pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...