Data
07 de July de 2011

FGV rep a Alacant a una delegació de la regió italiana de Puglia interessada pels trenes-TRAM

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut esta setmana a Alacant a una delegació de responsables dels transports de la regió italiana de Puglia, ubicada al sud-est del país, interessats a conéixer i veure funcionar de prop els trenes-TRAM que circulen per la xarxa alacantina.

El TRAM Metropolità d’Alacant és pioner a Espanya i un dels pocs operadors d’Europa que utilitza trenes-TRAM en la seua explotació ferroviària. Des de 2008, diverses composicions d’este tipus de tren mixt, capaç de circular com a tramvia i com a tren de rodalia, cobrixen el trajecte entre Alacant i Benidorm. Per a això, FGV va reformar i va electrificar la infraestructura utilitzada abans pels trens dièsel per a adaptar-la a les necessitats del nou material rodador.

El responsable territorial per a les regions de Puglia, Clabria i Basilicata de l’USTIF, l’ens del Ministeri de Transport d’Itàlia que controla la seguretat ferroviària; i el director tècnic de Ferrovie del Gargano, empresa que opera servicis de transport de passatgers en la província de Foggia, han realitzat un viatge en un dels trenes-TRAM que circulen per la Línia 1 entre Luceros i Benidorm per a observar de prop el seu rendiment i característiques.

Els responsables italians estan interessats en este tipus de composicions, ja que estudien utilitzar un model semblant per a connectar la capital de Foggia amb la ciutat de Peschici, situada a la vora de l’Adriàtic.

El projecte consistiria, igual que es va fer a Alacant, a electrificar i adaptar uns 78 quilòmetres de via ja existent entre ambdós ciutats per a fer possible la circulació de trenes-TRAM i donar servici així a les localitats situades entre ambdós poblacions. Com en el cas del TRAM, la via també transcorre per un suggeridor paisatge natural fins a aconseguir Peschici, població costenca bolcada en el turisme.

Visita als tallers
Acompanyats per responsables de FGV a Alacant, i de l’empresa Vossloh, fabricant dels trenes-TRAM, els representants dels transports italians han realitzat l’un viatge per la Línia 1 i han visitat els tallers d’El El Campello en els que es realitza el manteniment, reparacions i posada al punt d’estes unitats.

A més, també han fet un xicotet recorregut per l’estació subterrània de Luceros, ubicada en el centre d’Alacant, i en la que els trenes-TRAM compartixen capçalera amb els tramvies que circulen per les Línies 3 i 4.

Els trenes-TRAM són trens elèctrics i poc contaminants, capaços de circular per plataforma tramviària –En una via integrada en la ciutat- com per plataforma ferroviària, quan han de cobrir trajectes més llargs en temps competitius que poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...