Data
18 de August de 2010

FGV rep a una delegació d’Israel interessada pels trens-TRAM que circulen entre Alacant i Benidorm

delegación de israel en talleres

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita d’una delegació de l’empresa d’Israel Yefe Nof interessada per conèixer el funcionament del tren-TRAM que circula per la xarxa de TRAM Metropolità d’Alacant.
 
 
Cinc responsables d’aquesta empresa especialitzada en l’explotació de transport públic han visitat els tallers del Campello i han realitzat un recorregut fins a Benidorm per a conèixer de primera mà les capacitats, versatilitat i característiques dels trens-TRAM que cobrixen el trajecte entre Alacant i la localitat de La Marina.
 
 
Els trens-TRAM són unes modernes unitats de transport que s’adapten tant a trams de via tranviarios (urbans) com ferroviaris (interurbans). Es tracta de composicions integrades, ecològiques i modernes la versatilitat de les quals d’aquestes composicions les converteix en una opció perfecta per a connectar trams urbans i interurbans sense necessitat de realitzar trasbordos.
 
 
Aquestes característiques coincideixen amb les necessitats de l’operador de transport encarregat de connectar els 45 quilòmetres que separen la localitat de Haifa de la de Natzaret.
 
 
Yefe Nof és una empresa mixta, integrada per agents municipals i capital privat, que ja té experiència en l’explotació del transport públic de la zona. No obstant això, ha volgut prendre el model de FGV com referència a l’hora d’estudiar l’explotació que implantarà entre aquestes dues ciutats: Haifa, en la costa i amb una població de més de 300.000 habitants, i Natzaret, en l’interior amb uns 100.000 habitants.
 
 
Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les quals circulen trens d’aquestes característiques. El model utilitzat per FGV, els trens-TRAM monotensión, ha estat exportat a Mallorca per on aviat circularan sis composicions similars a les d’Alacant, fabricades per Vossloh.
 
El tren-TRAM de FGV Alacant és un vehicle articulat lleuger que funciona com tren de rodalia en l’àmbit metropolità i com tramvia en l’àmbit urbà. Per les seves característiques, aquests trens mixts poden moure’s per la ciutat perquè té capacitat de desplaçar-se per vies amb ràdios de corba tancats, desnivells variats i, a més, tenen una alta energia de frenat i acceleració.
 
Temps de viatge competitius
 
El seu avantatge és que també presenten temps de viatge molt competitius en trajectes interurbans, sense necessitat que els usuaris realitzin trasbordo, pel que poden considerar-se una opció perfecta per a donar resposta a les noves necessitats de mobilitat.
 
 
Els integrants de la delegació d’Israel acompanyada per responsables de FGV i de Vossloh han visitat els tallers del Campello en els quals es realitza el manteniment i posada a punt dels trens i després s’han traslladat a en línia regular fins a Benidorm.
 
 
En el que va d’any, el TRAM d’Alacant ha rebut la visita de diferents delegacions polítiques o d’empreses d’explotació i desenvolupament ferroviari que han pres el model de FGV Alacant com referència. Entre elles, cap citar una delegació dels Països Baixos integrada per responsables del govern de la regió de South Holland i una delegació de l’empresa britànica Northern Rail interessades també pels trens-TRAM o, més recentment, una delegació de la Societat Concessionària Tramvia de Múrcia interessada per la maquinària i organització dels tallers de manteniment del Campello o un grup de maquinistes de Mallorca, on aviat contaran amb trens de similars característiques.
 
 
TRAM és un dels serveis de transport públic més moderns, ràpids, segurs i ecològics que existeixen per a moure’s per la província d’Alacant. El seu desenvolupament ha suposat una important inversió de la Conselleria d’Infraestructures i Transport que, actualment, treballa en l’ampliació i millora de la xarxa per a arribar al major nombre de veïns possible amb un servei de la més alta qualitat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...