Data
24 de April de 2017

FGV rep el reconeixement “Fent Empresa. Iguals en oportunitats” per la seua gestió en matèria d’igualtat

 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut el reconeixement “Fent Empresa. Igualts en oportunitats” que atorga la Direcció General de l’Institut dels Dónes i per la Igualtat de Gènere de la Vicepresidència i Conselleria´d’Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Esta distinció s’entrega a aquelles empreses que presenten un Pla d’Igualtat que permet corregir les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores per a fer realitat la igualtat i proporcionar servicis que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral del personal al seu servici.
 
Amb este Segell de Qualitat FGV rep un reconeixement a la seua labor, igual que altres empreses de la Comunitat Valenciana que destaquen per l’aplicació de polítiques d’igualtat i que han obtingut el visat del seu Pla d’Igualtat. FGV podrà utilitzar el segell “Fent Empresa. Iguals en oportunitats” mentres estiga en vigor el visat del seu Pla d’Igualtat.
 
Amb este distintiu es reconeixen les mesures desenrotllades recentment en FGV en matèria d’igualtat i impulsades des de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador i que han permés elaborar un Pla d’Igualtat per a l’empresa, presentar la figura de la Defensora de la Igualtat i crear un servici específic en esta matèria.
 
FGV compta amb el seu propi Pla d’Igualtat des de 2016 i com resultat de l’aprovació del XII Conveni Col•lectiu de l’empresa. Este pla compta amb una comissió de seguiment integrada pels representants de l’empresa i de les diferents seccions sindicals implicades. Des d’este òrgan s’impulsen mesures i objectius per a desenrotllar accions per a potenciar la igualtat en l’empresa. 
 
Com a part d’estes mesures, FGV va crear la figura de la Defensora de la Igualtat i recentment el Consell d’Administració de FGV, a proposta del director gerent, Angel García de la Bandera, ha aprovat la creació d’un servici específic d’Igualtat de Gènere, integrat en el departament de Relacions Laborals, amb funcions a València i a Alacant.
 
Este servici se suma a les iniciatives empreses per l’empresa pública per a reforçar i potenciar les accions en matèria d’Igualtat de Gènere a través d’un servici específic. 
 
A més de l’elaboració del pròxim Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i hòmens de l’empresa, esta nova iniciativa servirà per a crear un servici que treballe els estudis, estadístiques i informes per a constatar el tracte igualitari entre dones i hòmens en qualsevol aspecte de l’organització. 
 
En el cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, este servici proposarà les accions correctores a fi d’aconseguir la seua eradicació, desenrotllant també una labor permanent d’assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...