Data
30 de July de 2013

FGV rep la visita d’una delegació de la municipalitat equatoriana de Cantón Mejía interessada a conéixer el TRAM d’Alacant

Una delegació de la municipalitat equatoriana de Cantón Mejía ha visitat les instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant, interessats a conéixer el material mòbil i la xarxa del transport metropolità que discorre per la província explotada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). La representació ha estat encapçalada per l’alcalde de la dita localitat, Edwin Yánez, el regidor Cèsar Gutierrez i el director de Mobilitat, Santiago Aguirre. 

Els polítics sud-americans s’han desplaçat fins a la seu del TRAM Metropolità d’Alacant, l’estació de la Marina, on han conegut el Post de Comandament que controla la circulació diària de les línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional que componen la xarxa de FGV en la província, que ha sigut explicada per representants de l’empresa pública, els que també han explicat la decisió de desenrotllar un sistema mixt de tramvia i tren-TRAM.
 
Amb posterioritat, la delegació equatoriana han realitzat un trajecte per la línia 1 de tren-TRAM (Estels-Benidorm) i per les Línies 3 (Estels-El El Campello) i 4 del tramvia (Estels-Plaça La Corunya), per la qual cosa ha conegut el tram comú subterrani d’Estels, Mercat i Marq.
Aquesta no ha sigut l’única visita que el TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut, atés que dilluns passat un operador de la ciutat suïssa d’Appenzell també va recórrer les instal·lacions de FGV en la província. A més, el director de Renfe Internacional, Apol·linar Rodríguez va fer el propi el dijous.
 
Model de referència per a altres països
 
El TRAM Metropolità d’Alacant s’ha convertit en un referent internacional en matèria de transport. Per aqueixa raó, rep ben sovint delegacions de nombrosos països que prenen l’exemple del sistema mixt tren-TRAM i tramvia, implantat a Alacant.
 
A més dels tramvies, que realitzen els recorreguts urbans i comarcals, la xarxa compta amb els trenes-TRAM. Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les que circulen trens d’aquestes característiques.
 
És un vehicle articulat lleuger que funciona com a tren de rodalia en l’àmbit metropolità i com a tramvia en l’àmbit urbà. Per les seues característiques, aquests trens mixtos poden moure’s per la ciutat perquè té capacitat de desplaçar-se per vies amb ràdios de corba tancats, desnivells variats i, a més, tenen una alta energia de frenada i acceleració.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...