Data
17 de May de 2018

FGV substituirà la plataforma del pont del TRAM d’Alacant sobre la carretera CV-759 en el municipi de La Vilajoiosa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà a finals d’este mes els treballs de reparació dels danys del pont de la Línia 1 del TRAM d’Alacant (Luceros-Benidorm), situat sobre la carretera CV-759 en La Vilajoiosa. 
 
Els treballs previstos, que contemplen la substitució de la plataforma actual, obligaran a suspendre la circulació ferroviària entre les estacions de Creueta i Benidorm, del 26 de febrer al 14 de març. Durant este període FGV oferirà servici alternatiu d’autobús entre estes dos estacions. Està previst que el 15 de març el servici ferroviari recupere la normalitat.
 
Al seu torn les obres obliguen també a tallar la carretera CV-759 en eixe punt, per la qual cosa s’oferirà un itinerari alternatiu.
 
El servici d’autobús previst passarà cada 30 minuts, amb els mateixos horaris existents per al servici ferroviari. En les parades afectades en este trajecte (Costanera Pastor, Hospital Vila i C.C. La Marina Finestrat) s’establirà parada d’autobús en les seues proximitats. El baixador de Terra Mítica quedarà fora de servici durant els dies que es prolongue el tall de la circulació ferroviària.
 
El pressupost d’adjudicació d’esta actuació que també afecta els ponts de la Línia 9 (Benidorm-Dénia), situats en Teulada i Gata de Gorgos, ascendix a 1.779.282 euros.
 
Els viatgers que utilitzen el servici d’autobús per a continuar el seu viatge enllaçaran en l’estació de Creueta amb els trens de la Línia 1 en direcció a Alacant i en l’estació de Benidorm amb els de Línia 9 en direcció a Dénia, amb eixida immediatament posterior respecte als horaris actuals. El recorregut amb autobús entre Creueta i Benidorm s’ha previst en un temps d’uns 45 minuts, superior als horaris que oferix l’actual servici ferroviari.
 
Les actuacions previstes en este pont permetran retirar l’estructura actual i muntar posteriorment la nova plataforma. Després de les proves de càrrega es procedirà al condicionament final de les infraestructures ferroviàries i les instal·lacions d’energia per al restabliment del servici.
 
Estos treballs s’emmarquen dins de les inversions que està impulsant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...