Data
14 de November de 2012

FGV va facilitar el passat mes de juliol la mobilitat nocturna de més de 30.000 viatgers gràcies al Tramnochador

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va facilitar el passat mes de juliol la mobilitat nocturna de més de 30.000 passatgers gràcies al Tramnochador. L’empresa ha posat en marxa un estiu més este servici per a evitar desplaçaments amb cotxe. El Tramnochador va començar a funcionar el passat 30 de juny, i seguirà fent-ho fins al 2 de setembre durant totes les nits estivals de dijous, divendres i dissabte.

El Tramnochador funciona entre Estels i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes. D’esta manera, FGV dóna servici a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres zones i municipis a què la gent sol acudir en les nits d’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot jóvens, que es mouen durant la matinada, sense necessitat d’utilitzar un vehicle propi.
 
Concretament, els tramvies de la L-4 (Estels-Pl. La Corunya) circularan en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00 hores aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.
 
Els tramvies de la L-3 (Estels-El El Campello) tindran la mateixa freqüència i també donaran servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular.
 
D’altra banda, dos trens-TRAM nocturns cobriran el trajecte entre Estels i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes amb eixida a les 23:19 h i a l’1:19 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13 h i a les 3:13 hores.
 
Els usuaris del Tramnochador eviten embossos, problemes d’aparcament i els perills que suposa utilitzar el cotxe particular quan s’acumula cansament i s’ha consumit alcohol.
 
A més, FGV manté per a este servici els preus habituals dels seus diferents títols de transport. De manera que els desplaçaments oscil·len entre 1,25 euros per a anar d’Estels a platja de Sant Joan o 3,50 euros per a desplaçar-se d’Alacant a Benidorm. 
 
De Trennochador a Tramnochador
 
Els servicis nocturns en període estival, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de trànsit com és la costa de la província d’Alacant.
 
El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur i alternatiu al vehicle privat que afavorix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.
 
Per a consultar els horaris FGV posa al servici dels seus usuaris la web www.fgvalicante.S’i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les parades i trens de la xarxa TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...