Data
14 de April de 2012

FGV va rebre el passat any a díhuit delegacions nacionals i estrangeres atretes pel seu model d’explotació

 

 

DelegacionesFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rebre el passat any a díhuit delegacions nacionals i estrangeres atretes pel seu model d’explotació. En concret, dotze comissions van visitar el Tram Metropolità d´Alacant i altres sis Metrovalencia.

 
Països com Alemanya, França, Suïssa, Itàlia, Dinamarca, Àustria, Croàcia, Bòsnia, Sèrbia, Romania, Bulgària, Brasil, Colòmbia o l’Estat nord-americà de Texas s’han interessat per la xarxa ferroviària de la Generalitat Valenciana a més d’algunes regions espanyoles que desenvoluparan infraestructures semblants a les de la Comunitat Valenciana.
 
Responsables d’operadores de transport, concessionàries i organismes públics o privats amb responsabilitats en la gestió de mobilitat de viatgers han acudit a la Comunitat interessats per diferents qüestions sobre la gestió del metre, el tramvia, el tren-TRAM –Únic de les seues característiques a Espanya- i les xarxes ferroviàries d’Alacant i València.
 
 
El TRAM d’Alacant
 
Dotze delegacions d’operadors de transport van visitar en 2011 la província d’Alacant per a conéixer el model d’explotació del Tram Metropolità d´Alacant. Els primers a arribar van ser els representants de l’empresa brasilera Bom Sinal, encarregada de desenvolupar el metro de Fortalesa a Brasil. Al març, el TRAM va rebre al delegat de Vossloh Zuric.
 
Posteriorment van arribar els responsables de l’administració Àrea Metropolitana de Medellín (Colòmbia). El TRAM també va captar l’atenció de representants dels transports italians, concretament, de l’ens ministerial que controla la seguretat ferroviària d’este país i del director tècnic de Ferrovie del Gargano, empresa de transports de la província de Foggia, situada a la vora de l’Adriàtic.
 
D’altra banda, FGV va rebre diversos membres de l’empresa pública de transports Braunschweig Verkehr AG, que gestiona la mobilitat en la ciutat alemanya de Brunsvic.
 
També van visitar el TRAM responsables de l’operadora de transports danesa Midttrafick, que estudia implantar trenes-TRAM en la regió de Jutlàndia; així com del govern i l’empresa gestora dels transport de la regió austríaca d’Oberösterreich (Alta Àustria) que pretén reconvertir una la línia centenària que discorre per la selva Bohèmia, perquè per ella circulen estes composicions.
 
Quant a les visites nacionals, el TRAM va rebre el director de l’àrea de Manteniment de FEVE, empresa que ha comprat quatre trenes-TRAM per a Lleó. També va captar l’atenció de directius de Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia, concretament responsables del desenvolupament del metro de Granada, que van acudir a Alacant per a estudiar l’arquitectura de les estacions de FGV.
 
Així mateix, el nou gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i altres responsables de l’empresa pública Trambadia van viatjar a Alacant per a conéixer el seu model d’explotació i estudiar els sistemes de seguretat de tràfic. D’altra banda, el TRAM va rebre la doctora enginyera de camins, canals i ports i professora de la Universitat dóna Corunya, Margarita Novals, que prepara una ponència sobre el tren-TRAM.
 
Metrovalencia
 
La xarxa de Metrovalencia, per la seua banda, va rebre durant 2011 la visita de sis delegacions d’operadors de transport interessades tant per la tecnologia ferroviària utilitzada, com per les seues instal·lacions.
 
Al Gener,una representació tècnica de la Universitat Distrital de Bogotà (UDFJC) va visitar València Sud, amb l’objectiu de conéixer l’empresa i les característiques de les seues xarxes de transport a València, així com els projectes que desenvolupa la Conselleria d´Infraestructures, Territori y Medi Ambient. Entre els visitants es trobaven els directors de Mobilitat i de Sistemes Intel·ligents de Transport de la capital colombiana, així com diversos coordinadors del centre educatiu.
 
 Un mes després, al febrer, una delegació institucional de l’estat brasiler de Ceará i representants de l’empresa de fabricació d’autobusos i trens del mateix país, Bom Sinal, van visitar València Sud per a conéixer les explotacions de Metrovalencia i comprovar les prestacions del material mòbil de la dita explotació. La delegació institucional va estar encapçalada pel governador de l’Estat de Ceará i pel secretari d’Infraestructures.
 
A la primavera, delegats de la important operadora francesa Keolis, companyia privada en què participa SNCF, van acudir a les instal·lacions de València Sud per a conéixer el sistema de planificació i de gestió de la circulació de la complexa xarxa de Metrovalencia.
 
Al setembre una missió institucional i empresarial de Texas, integrada per companyies d’enginyeria, obra pública i energia d’este Estat nord-americà, va visitar les instal·lacions i la xarxa de Metrovalencia amb l’objectiu de conéixer les infraestructures de transports i el seu intermodalitat en la ciutat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...