Data
26 de May de 2011

Flores: “FGV és una referència internacional en el sector ferroviari capaç d’exportar la seua experiència”

El conseller d’Infraestructures i Transport i president del Consell d’Administració de FGV, Mario Flores, ha assistit este matí en Abu Dhabi (Emirats Àrabs) a la firma del contracte que establix les condicions de la participació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) del desenvolupament del projecte del futur tramvia d’esta ciutat, en col·laboració amb les empreses consultores SENER i TYPSA.

Flores ha destacat la importància d’este contracte “al ser el primer que FGV obté en l’estranger per a aportar la seua experiència i ‘know-how’ en matèria de transport ferroviari. Metrovalencia i el TRAM d’Alacant s’han convertit en referències internacionals en el seu sector que permeten que FGV puga exportar i optar a nous contractes”.

El màxim responsable d’Infraestructures i Transport hi ha assenyalat que “des de FGV es va a continuar apostant per esta via de negoci com a empresa consultora, com ja s’ha fet en LOGITREN, la primera empresa de transport ferroviari de mercaderies que opera en la Comunitat Valenciana i que ja oferix servici entre València i Saragossa”.

“Sens dubte la participació en el projecte del tramvia d’Abu Dhabi és una bona notícia per a FGV però també ho és per a les empreses valencianes del sector que tenen la possibilitat de participar en la resta de fases del procés de construcció d’esta infraestructura de transport”, ha apuntat Mario Flores.

Després de la firma del contracte, a la que també han assistit els representants de les consultores SENER i TYPSA, el conseller s’ha reunit amb els responsables del Departament de Transport (DoT) d’Emirats Àrabs per a conéixer els projectes que desenvoluparà en el futur en matèria d’infraestructures i transport.

Primera fase del tramvia d’Abu Dhabi

La primera fase de l’estudi de metro lleuger (LRT)/tramvia en Abu Dhabi consistix a dissenyar i desenvolupar un sistema de transport sostenible que responga a les necessitats de la zona i permeta reurbanitzar els llocs pels quals discorre. La nova xarxa ha de comptar amb les últimes tecnologies, ser eficient i estar adaptades a les condicions climatològiques de la zona, amb temperatures que aconseguixen els 45é centígrads.

Esta primera fase contempla una actuació sobre uns 30 quilòmetres de xarxa, al nord de la ciutat, en una zona densament poblada i que comprén l’àrea metropolitana d’Abu Dhabi i noves zones com l’Illa al Sowwah (centre financer) i les illes al reem, Saadiyat o la dels Museus i Capital Distrct.

25 anys d’experiència en la gestió ferroviària

Mario Flores ha destacat que “en els seus 25 anys d’experiència, FGV s’ha convertit en una referència en el sector, ja que sempre ha apostat per la innovació en la gestió de les seues explotacions de metre i tramvia. En 1994 va posar en funcionament la primera xarxa tramviària moderna d’Espanya i des de 2007 compte a Alacant amb el primer tren-TRAM en servici al nostre país”.

En l’actualitat, FGV gestiona la major xarxa tramviària espanyola en les seues explotacions de València i Alacant que combina amb l’explotació de línies de metro, tramvia, Tren-Tram i proximitats.

Les explotacions de Metrovalencia i oferir un servici de qualitat als seus clients ha portat a FGV a aplicar la Norma de Qualitat Europea UNE-EN 13816, concedida per AENOR, en dos línies de metro, quatre de tramvia i una de tren-TRAM i aplicar el sistema d’accés de Targeta sense contacte en les seues instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...