Data
23 de September de 2010

Flores inaugura en l’estació de Mercat de TRAM d’Alacant una exposició del pintor Calo Carratalá

 

 INAUGURACIÓN EXPO CALO CARRATALÁ ALICANTE
 
El conseller d’Infraestructures i Transports, Mario Flores, ha inaugurat en l’estació de Mercat del TRAM Metropolità d’Alacant una exposició de dibuixos del pintor valencià Calo Carratalá en la qual l’autor plasma diferents paisatges de la selva amazónica. La mostra romandrà en aquesta estació subterrània de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) fins al pròxim 19 de setembre.
 
 
L’exposició ‘Dibuixos – Selves’ es compon d’obres realitzades per Carratalá en els seus viatges a Equador i El Perú. El pintor valencià exhibeix la naturalesa frondosa amb traços gruixuts sobre llenços de més de tres metres, mupis il·luminats i panells que arriben a els vuit metres de llarg.
 
 
“Aquesta mostra permet als usuaris del TRAM viatjar, a més d’en un mitjà de transport modern, segur, flexible i respectuós amb el medi ambient, fins a la Amazonia”, ha assenyalat Flors en la inauguració de l’exposició a la qual també ha assistit la directora gerent de FGV, Marisa Gracia, i el propi autor dels dibuixos.
 
 
El conseller ha explicat que el projecte TRAM no només és una aposta per urbanitzar i modernitzar la ciutat, sinó que també és un important promotor d’oci i actes lúdics per a tota la família. “El TRAM és més que una solució de transport que s’utilitza per necessitat, també és una opció per a gaudir del viatge i la mobilitat”, ha apuntat Mario Flores.
 
 
Per la seva banda, Calo Carratalá ha explicat que els dibuixos exposats han estat realitzats ex profeso per a l’estació i que això ha permès que es funden amb l’arquitectura d’aquestes instal·lacions. En això ha tingut molt a veure la tècnica emprada -traços negres realitzats amb llapis grassos sobre un fons blanc- amb el que s’ha assolit un to semblat a les parets de Mercat.
 
 
“He volgut combinar l’arquitectura popular dels palafits -habitatges de fusta construïdes sobre l’aigua- i l’arquitectura urbana d’aquesta instal·lació”, ha dit el pintor. Les obres, que recorden als dibuixos que es realitzaven en els quaderns de viatge del segle XIX, també són una metàfora del trànsit que en un cas es fa per canals d’aigua i en el cas del TRAM es fa en trens que circulen sobre rails.
 
 
Calo Carratalá és un reconegut artista valencià que, al llarg de la seva carrera professional, ha exposat en solitari en més de trenta ocasions per tota la geografia espanyola i ha participat en més de 85 mostres col·lectives a Espanya, Alemanya, Itàlia, Portugal i Xina.
 
 
Fins al 19 de setembre, tots els usuaris d’aquesta estació subterrània de la xarxa de FGV a Alacant podran contemplar, durant les hores que romanen obertes les instal·lacions, aquests dibuixos monumentals amb els quals el seu autor ens endinsa en una reflexió entorn de la naturalesa des d’una mirada objectiva i pura lluny dels convencionalismes romàntics del paisatge exòtic.
 
 
Carratalá ha estat becat i premiat en més de trenta ocasions i ha exposat en sales de tot el país, però sobretot en la província que li va veure néixer i llicenciar-se en Belles Arts, València. Les seves obres han arribat en quatre ocasions a Itàlia en exposicions col·lectives organitzades a Roma i Milà, també ha exposat en la Berlin Kunstprojekt Gallery i en la Fira d’Art Contemporani de Pequín.
 
 
 
Exhibició ininterrompuda
L’espai expositiu de l’estació de Mercat del TRAM és el qual més hores roman obert al públic en la ciutat d’Alacant. Les mostres que se situen aquí poden visitar-se tots els dies entre les 5:44 i les 23:18 hores, durant les gairebé 18 hores que està oberta al públic l’estació.
 
 
Durant l’estiu aquest horari s’amplia després de l’engegada dels serveis del Tramnochador, igual que durant les festes de Fogueres en les quals FGV habilita trens i tramvies les 24 hores del dia.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...