Data
27 de October de 2010

Flores: ‘La restauració de La Marina ha permès recuperar un edifici emblemàtic per a Alacant i el TRAM’

 Flores visita La Marina 1
 
 
El conseller d’Infraestructures i Transports, Mario Flores, va visitar el dissabte en l’estació de La Marina del TRAM Metropolità d’Alacant les obres d’adequació de les andanes que permeten millorar l’accessibilitat de les instal·lacions i completar la rehabilitació d’aquest edifici i zones annexes.
 
 
 
El conseller ha destacat “l’esforç que s’ha realitzat per recuperar, amb una inversió conjunta superior als tres milions d’euros, unes instal·lacions com les de l’estació de La Marina, molt benvolgudes i benvolgudes pels alacantins i que, avui dia, són un emblema per a Alacant i el TRAM, igual que ho són Estels o Mercat i que destaquen pel seu disseny arquitectònic i el seu alt grau d’accessibilitat”.
 
 
 
Flores ha explicat que “el TRAM és un mitjà de transport còmode, ràpid i accessible triat cada dia per més ciutadans per a realitzar els seus desplaçaments, com demostra que en els sis primers mesos de 2010 s’hagin desplaçat en aquest mitjà de transport prop de 2,4 milions d’usuaris, 153.652 més que en el passat any”.
 
 
 
3,3 milions d’euros d’inversió
 
 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va finalitzar recentment les obres en les andanes que completen l’actuació integral realitzada en aquesta estació per a rehabilitar tant l’espai *tranviario públic, com les dependències administratives de l’empresa, situades en l’edifici annex.
 
 Flores visita La Marina 2
 
En concret, els treballs de reforma i acondicionament de les andanes de l’estació de La Marina es van iniciar a l’octubre del passat any i han suposat una inversió superior als 650.000 euros.
 
 
 
Amb la reforma s’ha rebaixat la cota de tot l’entorn de l’estació de La Marina a 32 centímetres, amb la finalitat d’adequar-la a l’altura dels actuals tramvies. A més, s’ha *reubicado la desocupada de l’estació per a situar-la al costat de l’edifici principal.
 
 
 
L’actuació, recentment acabada, ha afectat a una superfície d’uns 2.100 metres quadrats i implica una nova concepció dels espais circumdants de l’edifici amb una redistribució de zones pavimentades, enjardinades i d’espera.
 
 
 
L’estació conta des d’ara amb nou enllumenat, telèfon públic, mobiliari urbà, marquesines d’informació al viatger o aparcament per a bicicletes. Així mateix, s’han renovat tots els dispositius de senyalització, avisos i seguretat com els teleindicadores, interfonos, megafonía, o càmeres de video vigilància.
 
 
 
Actuació integral
 
 
 
Aquesta actuació completa el pla integral de rehabilitació de l’estació de La Marina d’Alacant, la primera fase de la qual d’obres es va iniciar en 2003 amb la reforma de l’emblemàtic immoble de l’estació, un edifici de 1913 declarat Patrimoni Ferroviari de la Generalitat Valenciana i inclòs en la relació d’edificis catalogats del Pla General d’Alacant.
 
 
 
La remodelació de l’interior de l’edifici que alberga tant les dependències administratives, com el lloc de comandament, o la sala d’atenció al client es va fer entre els anys 2003 i 2006. Mentre que, en el 2008, es va acabar de rehabilitar la seva façana.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...