Data
02 de May de 2011

Flores: ‘L’expansió del *TRAM ha permès plantar gairebé 10.000 nous arbres a Alacant’

reforestación del tram

 

El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha afirmat que l’expansió del *TRAM Metropolità d’Alacant “ha permès a la Conselleria plantar gairebé 10.000 nous arbres a Alacant”.
 
Flores ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat a Alacant amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Arbre, amb el qual el *TRAM ha animat als veïns de la ciutat a contribuir a la reforestació d’una de les parcel·les limítrofes amb el traçat de la Línia 2 en la zona de la *Goteta amb *plantones de pi.
 
“La creació d’aquestes noves zones verdes converteixen al *TRAM en una de les iniciatives més verdes i respectuoses amb el medi ambient de les quals ha engegat la Generalitat Valenciana”, ha assenyalat el Conseller.
 
Mario Flores ha explicat que els més de cinc milions d’usuaris que en 2010 van optar per utilitzar els serveis de *Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (*FGV) per a realitzar els seus desplaçaments van evitar l’emissió a l’atmosfera de 9.000 tones de *CO2. Això equival al diòxid de carboni que són capaços d’absorbir en un any 450.000 arbres o la quantitat de *CO2 que absorbiria un bosc l’extensió del qual fora deu vegades la superfície del Penyal de *Ifach.
 
Segons els estudis de la conselleria d’Infraestructures i Transport, l’engegada de la futura Línia 2 evitarà l’emissió a l’atmosfera d’unes 3.000 tones de *CO2 a l’any. El *TRAM es converteix així en un mitjà de transport ecològic i sostenible que, a més d’afavorir la mobilitat dels ciutadans, permet regenerar i recuperar amb espais verds l’urbanisme de les zones per les quals s’estén.
 
Noves zones verdes
 
Només en l’àrea metropolitana d’Alacant, la Generalitat, a través de *GTP, ha creat una desena de nous espais verds formats per plantes autòctones i adequades a les condicions del terreny i clima de la zona. Per exemple, en el traçat de la Línia 4 per la Platja de San Juan es van plantar desenes de palmeres *tamarindos i *lagunarias, resistents a la brisa marina. En l’estació de *Sangueta, a les faldilles de la Serra *Grossa, es va plantar *lavanda, pins i *algarrobos adaptats a la sequedat del terreny. Pel que fa a la plaça d’Estels es va regenerar amb palmeres i arbres de gran port propis d’un passeig de ciutat.
 
Així mateix, totes les espècies d’arbres que estaven situades en els espais pels quals s’ha estès el *TRAM han estat mantingudes o traslladades a altres espais, amb el que el desenvolupament d’aquesta infraestructura no ha restat arbres al patrimoni forestal de la província.
 
La Conselleria d’Infraestructures i Transport ha dissenyat aquests espais verds tenint en compte les condicions climatològiques de la zona, amb espècies que necessiten poca aigualeix -palmeres, pins, *lavanda…- i gespa de la varietat *Zoysia *japonica, una espècie resistent que gairebé no consumeix aigua i que a l’hivern entra en letargia per a *reverdecer a la primavera.
 
El manteniment de totes aquestes zones verdes es realitza amb aigua procedent de depuradores, amb el que no només no es consumeix aigua potable, sinó que al plantar noves espècies s’està propiciant que augmentin les precipitacions en forma de pluja.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...