Data
12 de April de 2012

Infraestructures obri un nou concurs per a adjudicar la gestió de la Línia 2 del TRAM d’Alacant

 

La Conselleria d’Infraestructures, Territori y Medi Ambient ha anunciat que obrirà un nou concurs per a determinar l’adjudicació de la gestió de la Línia 2 del TRAM Metropolità d´Alacant, després d’anunciar que el procés de contractació inicial s’ha declarat “desert”.

Esta decisió s’ha pres, segons la Conselleria “al considerar que les condicions en què es va convocar el concurs han canviat de manera considerable com a conseqüència de l’actual crisi econòmica i, per tant, és necessari buscar noves fórmules que permeten posar en funcionament este servici, atenent a l’actual conjuntura socioeconòmica”.
 
Per a Infraestructures, Territori y Medi Ambient “les circumstàncies que van donar lloc a la planificació i posterior convocatòria d’este concurs són molt diferents de les actuals, per la qual cosa és necessari realitzar un nou plantejament de gestió”.
 
La situació econòmica ha variat considerablement i, per tant, les premisses, a partir de les quals es van confeccionar els plecs, no són vàlides.
 
La Conselleria és conscient que “en este moment cal fer un esforç per innovar i trobar solucions imaginatives, que dins de la legalitat, permeten complir els objectius anteriorment proposats, amb l’únic objectiu d’atendre als alacantins i millorar el seu nivell i qualitat de vida amb la posada en servici de la Línia 2 del TRAM en el menor temps possible”.
 
Nou procés de contractació
 
Una vegada declarat “desert” el concurs, la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha anunciat que obri un nou procés de contractació basat en la figura contractual del “diàleg competitiu”. Esta solució està contemplada per la legislació, precisament, per a situacions contractuals complicades, perquè permet arribar a acords basats en el coneixement de les situacions i la flexibilitat.
 
Sobre la solució adoptada des d’Infraestructures s’assenyala que “complix els compromisos establits en el concurs inicial, respecta la legislació respecte d’això i és econòmicament viable”.
 
Està previst que una vegada completat el procés de licitació, la Línia 2 entre en servici en l’inici del curs 2012-2013, al setembre d’este mateix any.
 
Concurs per mitjà de “diàleg competitiu”
 
Este model de contractació s’utilitza quan es tracta de contractes que tenen un objecte complex. L’Administració coneix les seues necessitats i requerix la col·laboració dels empresaris per a determinar i definir els mitjans que resulten més adequats per a satisfer-les.
 
Una vegada obert el procediment de contractació es donarà a conéixer quines són les necessitats de l’Administració o licitador i requisits, identificant en la convocatòria, els criteris objectius que utilitzarà per a adjudicar el contracte.
 
Després d’analitzar les sol·licituds dels interessats que hagen manifestat el seu interés per concórrer, l’Administració invitarà a les empreses, que almenys han de ser tres, que participen en la fase de diàleg. Després, analitzades les distintes ofertes, s’adjudicarà el nou contracte, segons els criteris fixats en la licitació. 
 
Este nou procés de contractació establix, al seu torn, que l’empresa privada adjudicatària participe amb l’administració en la posada en marxa de la Línia 2 amb la creació d’una empresa mixta.
 
Esta societat mixta estaria integrada pel soci privat i FGV, que com a empresa amb més de 25 anys d’experiència en la gestió de distints sistemes de transport ferroviari en Metrovalencia i el TRAM Metropolità d´Alacant aportaria els seus coneixements i “know how”.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...