Data
28 de September de 2013

Isabel Bonig anuncia que els xiquets de fins a deu anys podran viatjar de manera gratuïta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i presidenta del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Isabel Bonig, ha anunciat hui que l’empresa pública de transports modificarà a partir del pròxim 1 de juliol del 2013 l’edat màxima per a viatjar de manera gratuïta en els serveis de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d’Alacant, elevant de sis fins als deu anys el requisit establit per a poder viatjar sense necessitat títol de transport.

Bonig, qui ha visitat hui la seu de FGV, València Sud, per a participar en l’activitat de Metroescola que dóna a conéixer les instal•lacions de Metrovalencia i ensenya als més xicotets els avantatges del transport públic, ha explicat que els menors de 10 anys podran viatjar gratuïtament sempre que vagen acompanyats d’un responsable i sense superar el nombre de dos menors per cada títol de transport vàlid. A partir del tercer s’haurà d’abonar el títol complet.

La titular de la Conselleria ha indicat que, l’objectiu principal d’aquesta decisió és que “els xiquets, els que seran en el futur clients potencials del servei de transport prestat per FGV, es familiaritzen amb el servei, la xarxa i, en definitiva, amb el fet de viatjar en transport públic”, alhora que “es promociona l’ús del transport públic i, en particular, el servei de transport ferroviari prestat per FGV”.

A més, ha afegit la consellera, “s’atrau més clients adults amb una mesura que pot afavorir l’ús del transport públic en els temps de crisi, la utilització de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d’Alacant en els desplaçaments a centres educatius i caps de setmana”.

Així mateix, Bonig ha destacat la faceta “d’un transport sensible amb determinats col•lectius com a famílies nombroses, majors, estudiants o persones amb discapacitat” que sempre ha caracteritzat a FGV dins del seu compromís amb la societat valenciana.

En aquest sentit, cal assenyalar que FGV facilita targetes de títols de transport a distints col•lectius socials, en general els més vulnerables en els temps de crisi, com són els estudiants, jubilats, pensionistes, discapacitats físics o psíquics o famílies nombroses.

D’esta manera, FGV oferix anualment, a través de convenis amb associacions i federacions diverses, ajuntaments, centres educatius i conselleries, descomptes en els desplaçaments de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant a més de 30.000 persones, distribuïdes en els 21.112 jubilats i/o pensionistes; 3.658 estudiants; 3.277 membres de famílies nombroses; i 2.260 persones amb una discapacitat igual o superior al 64 per cent.

Comparativa amb altres explotacions

En altres comunitats autònomes, l’edat per a la gratuïtat en transport dels menors s’ha limitat als quatre o cinc anys, menys que els sis definits per FGV i EMT València. No obstant això, en altres ciutats com París, Roma o Londres, la gratuïtat per als menors s’amplia fins als deu o onze anys.

Respecte a la limitació del nombre de xiquets que poden viatjar de forma gratuïta acompanyats d’un adult amb títol de transport vàlid, en la majoria d’explotacions no es reflectix una xifra màxima (com sí es fa en Metrovalencia, TRAM Metropolità d’Alacant i EMT València) i alguns serveis d’atenció al client indiquen que, per responsabilitat, no és aconsellable que viatgen molts xiquets amb un sol adult.

Visites escolars

FGV, conscient de la importància que té inculcar al més xicotet l’avantatge i utilitat del transport públic, obri les instal•lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant als escolars de les províncies de València i Alacant perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i del metro i el tramvia en particular.

Les activitats de Metroescola i Tramescola estan dirigides als escolars de fins a 12 anys pertanyents als cicles de Primària. Aquestes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant han rebut durant el curs escolar 2012-13 la visita de 3.400 alumnes d’Equació Primària de 56 col•legis de 9 nous municipis de les províncies de València i Alacant que han conegut les seues instal•lacions i han aprés la importància del transport públic en general, i el ferroviari en concret, els seus avantatges respecte al vehicle privat i el respecte al medi ambient que suposen els desplaçaments amb metro, tramvia, tren-TRAM.

En Metroescola, han sigut 1.450 els alumnes de 29 col•legis dels municipis de València, Torrent, Paterna, Llíria, Rocafort, Picanya i Godella els que s’han acostat amb metro o tramvia fins a la seua seu, en València Sud, per a conéixer el Post de Comandament, els tallers i les noves unitats que circulen diàriament per la seua xarxa.

En Tramescola, han sigut 1.950 els estudiants de 27 col•legis d’Alacant i El El Campello el que s’han desplaçat amb tramvia fins als tallers d’El El Campello, on els xicotets s’han baixen de la unitat per a realitzar un recorregut per la nau en què es porta el manteniment, reparacions, posada al punt, neteja o pintura de les composicions.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...