Data
29 de July de 2022

L’1 de maig serà el primer diumenge en què Metrovalencia i TRAM d’Alacant seran gratuïts

El pròxim 1 de maig serà el primer diumenge en què Metrovalencia i TRAM d’Alacant serà gratuït per a totes els i les usuaris i usuàries. 
 
Com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquesta mesura anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en les Corts Valencianes la setmana passada, es repetirà tots els diumenges durant els pròxims tres mesos, fins al 31 de juliol”. 
 
Així mateix, ha explicat que “la gratuïtat del servei de transport s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat, el Pla Reactiva, per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes”. 
 
Així, el conseller ha assenyalat que “es calcula que al voltant de 110.000 persones usuàries es podran beneficiar d’aquesta iniciativa, ja que aquest és el nombre de viatgers i viatgeres que els diumenges fan ús dels serveis que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València”.
 
A més, Arcadi España ha afegit que “aquesta mesura ve a completar les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) han dut a terme en el transport metropolità de València, on s’han reduït fins a un 50% les tarifes i s’ha fet realitat la integració tarifària gràcies als nous títols SUMA, i que a més vindrà acompanyada d’una reducció de preus de fins al 50% en el TRAM d’Alacant, gràcies a la simplificació de zones que entrarà en vigor a l’estiu”.
 
Segons el conseller, “amb metro, tramvia i TRAM gratis els diumenges estem contribuint a facilitar la mobilitat d’aqueixos dies festius i ajudarà a guanyar nous i noves usuaris i usuàries de la xarxa de la Generalitat en l’aposta que estem fent des del Consell per potenciar el transport públic”. 
 
Per al responsable de Transport de la Generalitat és fonamental “facilitar una mobilitat més sostenible en aquests moments on prima l’eficiència energètica, sense oblidar la necessitat de pal·liar els efectes tan negatius de la contaminació i el canvi climàtic”. 
 
Portes obertes
 
L’accés de viatgers i viatgeres es farà, en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a través del sistema de portes obertes i les validadoras deixaran d’estar en servei els diumenges perquè ningú pague per error. Tant en Metrovalencia, com en el TRAM d’Alacant es podrà viatjar els diumenges des de l’inici del servei, al matí, fins al final del servei ordinari. 
 
També, hi haurà informació en tots els canals habituals, megafonia recordant el transport gratuït i cobertura d’assegurança per a totes les persones usuàries encara sense tindre bitllet. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha previst reforçar la seguretat si fora necessari.
 

Aquest primer diumenge amb Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló coincideix amb multitud d’activitats, entre les quals destaca la manifestació de l’1 de Maig, Dia Internacional del Treball, que se celebra en tota la Comunitat València. A Alacant, a més, tindrà lloc la travessia solidària nadant de la Santa Faç, els participants de la qual solen utilitzar el TRAM d’Alacant per a acudir a l’inici de la prova, situat a la Platja del Postiguet. TRAM d’Alacant, a través de Línia 0, és un dels patrocinadors habituals d’aquest esdeveniment. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...