Data
12 de October de 2019

La Generalitat afavoreix la mobilitat de 75.000 viatgers en el primer mes en servei de la Línia 5 del TRAM d’Alacant  

La Generalitat ha facilitat la mobilitat en transport públic de 75.000 viatgers, en el primer mes en funcionament de la Línia 5 del TRAM d’Alacant que uneix Porta del Mar i Plaça de La Corunya.

Esta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan va entrar en servei el passat 10 de juny, una vegada completades les obres del túnel de Serra Grossa que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via impedia introduir més tramvies a la circulació.
 
La Línia 5 amb 8,7 quilòmetres coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i compta amb dos parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.
 
Esta línia funciona de manera habitual entre les 7 i les 22 hores i de manera estacional, fins al pròxim 13 octubre. Gràcies a esta línia Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.
 
Amb les línies 4 i 5, des de platja de Sant Joan, TRAM d’Alacant ofereix un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, amb destinació alterna a Luceros i Porta del Mar.  Així els usuaris de la Línia 5 tenen la possibilitat de realitzar transbord en la parada de Sangueta i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros.
 
La freqüència de pas en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Platja de Sant Joan és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de Luceros, sent Sangueta un punt d’enllaç entre ambdós connexions que permet agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.
 
Per a posar en funcionament esta línia FGV ha hagut de realitzar una sèrie de treballs de condicionament de les instal·lacions i infraestructura del tram comprés entre Sangueta i Porta del Mar i ha incorporat 10 maquinistes. El servei es presta amb tres tramvies de la sèrie 4200.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...