Data
31 de January de 2023

La Generalitat aplica des de l’1 de febrer la reducció del 50% en abonaments i títols multiviatge en els transports públics autonòmics

  • El Consell se suma a la mesura anticrisi anunciada pel Govern que comprén el finançament del 30%, aportant el 20% restant
  • La totalitat dels usuaris poden beneficiar-se d’aquests descomptes que afecten la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos interurbans
  • La consellera Rebeca Torró ha destacat que “aquesta mesura, juntament amb la gratuïtat per a menors de fins a 30 anys, beneficia de manera molt important a totes les persones usuàries de transport públic”

La Generalitat Valenciana aplica a partir de demà dimecres, 1 de febrer, la reducció del 50% en tots els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics.

Les persones usuàries podran beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d’aquests descomptes que afecten la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos interurbans.

Amb aquesta proposta la Generalitat Valenciana se suma a la mesura anunciada pel Govern dins del paquet anticrisi per a fer front a l’efecte de la guerra a Ucraïna i que comprén el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquen un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que “des del passat 1 de setembre, ja s’estava aplicant un 30% de descompte que ja va oferir l’Estat en un primer decret i que, al seu torn, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que la Generalitat ja havia aplicat de manera pionera mesos abans”.

“Ara, a aqueix 30%, se suma un altre 20% que assumeix la Generalitat fins a arribar a la rebaixa total d’un 50%, per la qual cosa aquesta mesura, juntament amb la gratuïtat per a menors de fins a 30 anys, beneficia de manera molt important a totes les persones usuàries”, ha manifestat.

“Aquesta reducció segueix la línia de foment de la mobilitat sostenible i el transport públic que estan impulsant la Generalitat i el Govern d’Espanya, i se suma a altres mesures ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys o la gratuïtat dels abonaments de Renfe, rodalies i mitjana distància durant el 2023”, ha destacat Rebeca Torró.

Respecte a l’Abonament Jove Temporal, del qual ja gaudeixen més de 250.000 persones usuàries, la gratuïtat continuarà vigent també fins al 31 de juliol de 2023, tal com va anunciar el president Ximo Puig recentment.

A més, també s’ha prorrogat, fins a aqueixa mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat dels joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a aquesta mesura.

TRAM d’Alacant

Els títols propis del TRAM d’Alacant es redueixen de nou, després de la modificació aplicada al juny de 2022. Amb aquest descompte addicional del 50% els preus són per al Bo 10 d’una zona, 4 euros; de dues zones, 6 euros, i 10 euros de tres zones. El bo 30 d’una zona queda en 11,40 euros; 17,10 euros de dues zones i 28,5 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen a costar 4,85 euros. En el cas d’aquests dos títols de periodicitat anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...