Data
04 de August de 2020

La Generalitat col·labora en el repartiment de màscares d’ús obligatori en els serveis de transport públic

 La Generalitat col·labora en la distribució de màscares ens les persones usuàries de transport públic i aquest dilluns acollirà, en les seues principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, el repartiment d’aquests equips de protecció per part de les Forces de Seguretat, alhora que recordarà a viatgers i viatgeres, a través de megafonia, l’obligació d’utilitzar-les.

 
La Generalitat se suma així a l’obligació establida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’utilitzar màscara en els diferents mitjans de transport públic, des del dilluns 4 de maig. Així ho ha abordat el conseller de Política Territorial,Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, durant una reunió telemàtica celebrada aquest matí al costat de la direcció d’FGV.
 
El conseller Arcadi España ha recordat que "com a complement a aquesta mesura, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha instal·lat dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, així com a l’interior d’algunes unitats amb la finalitat d’afavorir la prevenció de la COVID-19 entre usuaris i usuàries".
 
La decisió adoptada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat se suma com a col·laboració d’FGV a la iniciativa prevista pel Govern d’Espanya de facilitar el repartiment de màscares entre les persones usuàries dels serveis de transport públic.
 
Recomanacions a les persones usuàries
 
Des de l’aplicació de l’estat d’alarma FGV recomana als seus viatgers i viatgeres que quan s’està situat en l’andana, a l’espera de l’arribada del tren o tramvia, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.
 
A l’interior de trens i tramvies, les persones usuàries han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat, mantenint la distància de seguretat amb altres viatgers i viatgeres i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.
 
També es recomana evitar en la mesura del possible asseure’s enfront d’una altra persona, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans i les zones exposades després d’utilitzar el servei de transport.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...