Data
19 de January de 2023

La Generalitat distribueix l’Abonament Temporal Jove Gratuït entre els menors de 30 anys que han sol·licitat cita prèvia des del passat 11 d’octubre

La Generalitat ha començat a distribuir l’Abonament Temporal Jove Gratuït entre totes aquelles persones que van sol·licitar cita prèvia des del passat 11 d’octubre, quan es va habilitar el nou un sistema de sol·licitud de torn en les pàgines web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En concret, en les primeres hores del matí de hui s’han distribuït al voltant de 5.000 abonaments temporals, 4.500 a València i 500 a Alacant.

 
Aquest títol està dirigit a joves de fins a 30 anys i podrà utilitzar-se fins al pròxim 15 de gener de 2023 en Metrobus, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans d’altres localitats, els ajuntaments de les quals se sumen a la mesura. 
 
Per a facilitar la recollida de l’Abonament Jove s’han habilitat diferents estacions en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. A València, de dilluns a divendres, estan oberts els següents punts: Centre d’Atenció del Client (CAC) de Benimaclet; Alameda; Àngel Guimerà (eixida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats – Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Moncada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l’Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a l’institut I.E.S. Lluís Vives). I tots els dies de dilluns a diumenge en el Espai del Client d’Alacant. 
 
A Alacant de dilluns a divendres es poden recollir en el Punt del Client de Luceros; El Campello; Dénia; Luceros; Mercado; Benidorm i Gata de Gorgos.
FGV ha reforçat també la dotació de personal en les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments. 


Com sol·licitar cita?
 
Amb el nou procediment, les webs de Metrovalencia i de TRAM d’ Alacant ofereixen un accés exclusiu per a la sol·licitud de cita prèvia amb un model similar al seguit en l’obtenció del Bo Viatge de la Generalitat, pel qual s’obté torn per a, a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar la cita prèvia que posteriorment permetrà establir la data per a concretar la recollida de l’abonament en l’estació seleccionada.
 
Una vegada en la web de Metrovalencia o TRAM d’Alacant els interessats poden sol·licitar torn, introduint les seues dades personals. A continuació, reben un número de torn i una data per a sol·licitar cita prèvia, a partir del 17 d’octubre, quan seleccionaran l’hora i el centre o estació de recollida de l’Abonament Temporal Jove Gratuït a través de la web de Metrovalencia o del TRAM d’Alacant, on la informació sobre aquest tema es trobarà destacada. 
 
Aquesta solució s’ha pres per part d’FGV en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s’ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d’aquest abonament, del qual poden beneficiara més de 1,5 milions de persones en la Comunitat Valenciana.


Altres mesures d’estalvi
 
La posada en marxa de l’Abonament Temporal Jove Gratuït complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.
 
Juntament amb aquest abonament gratuït, la Generalitat manté el descompte del 30% en tots els mitjans de transport de competència autonòmica, en vigor des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre per a la resta de persones usuàries.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...