Data
20 de April de 2022

La Generalitat finalitza les obres de remodelació i millora d’accessibilitat de les andanes de l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha completat les obres de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant. Amb aquesta actuació finalitza també la modificació de servei que obligava a realitzar part dels transbords entre les Línies 1 (Luceros-Benidorm) i 9 (Benidorm-Dénia) en la parada de Benidorm Intermodal. 

Les obres realitzades en els últims mesos per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han permés ampliar la platja de vies, rebaixar l’andana central, prolongar la resta d’accessos i millorar l’accessibilitat. A més s’ha canviat d’ubicació els desviaments ferroviaris.
 
Aquesta mateixa actuació va permetre condicionar fa mesos un nou cicloparc, al costat de l’accés a l’estació, en el qual les persones usuàries poden deixar la seua bicicleta temporalment i de manera segura.
 
Es recomana als viatgers i viatgeres que s’informen dels nous horaris resultat d’aquesta modificació en la pàgina web www.tramalacant.es, en el telèfon gratuït d’informació, Atenció al Client (900 72 04 72), en les pròpies estacions i en xarxes socials. 
 
Aquests treballs estan inclosos en les actuacions de remodelació d’andanes i millora d’accessibilitat d’estacions de Línia 1 i 9 que s’han realitzat per part d’FGV amb l’objectiu de condicionar l’accés de les persones usuàries als nous trens duals de pis baix. 
 
En conjunt aquesta intervenció està pressupostada en 14 milions d’euros i afecta 14 estacions i baixadors de les Línies 1 i 9. Aquestes actuacions, igual que la resta que s’executen en la Línia 9 del TRAM d’ Alacant, són susceptibles de ser incloses en el Fons REACT-EU (Next Generation) de la Unió Europea. 
 
Com a part d’aquestes obres s’ha habilitat en les estacions i parades de Línia 9 una andana provisional amb una tarima desmuntable, adaptada a l’altura de les unitats dièsel que circulen per la Línia 9, per a facilitar l’accés de les persones usuàries, fins a la posada en servei de les noves unitats duals. 
 
Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d’FGV, en la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...