Data
06 de March de 2020

La Generalitat licita la redacció dels projectes per a millorar el traçat del TRAM d’Alacant entre La Vila Joiosa i Altea

La Generalitat ha licitat la redacció de diferents projectes de construcció que permetran millorar les condicions actuals del traçat de les Línia 1 (Luceros-Benidorm) i Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, en el tram comprés entre les poblacions de La Vila Joiosa i Altea.

El pressupost de licitació per a l’elaboració dels mencionats projectes ascendix a 961.950 euros, IVA inclòs. El termini d’execució inicial és de 14 mesos. 

Amb estes actuacions Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) podrà delimitar en quins punts es pot duplicar la via, segons les condicions urbanístiques i tècniques existents. Amb estes intervencions s’aconseguiria una major fiabilitat i qualitat en el servici que es presta en els trams afectats i en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant.  

En l’actualitat, els trams entre La Vila Joiosa i Benidorm i Benidorm-Altea són de via única, excepte punts concrets, circumstància que provoca problemes de regularitat, degut la a necessitat de realitzar encreuaments en determinades estacions, dotades de via doble.

A més en este mateix plec es contempla la construcció d’un nou baixador en la Línia 9 que prestarà servici a la població de Jesús Pobre i com a resposta a la petició realitzada per esta pedania de Dénia.

Estes actuacions formen para’t de les que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV,  en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant per a millorar la qualitat i homogenizar les condicions del servici entre Alacant i Dénia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...