Data
27 de November de 2022

La Generalitat ofereix el diumenge l’última jornada de transport gratuït

 La Generalitat ofereix aquest pròxim diumenge 28 d’agost l’última jornada de transport gratuït en els serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i el TRAM de Castelló 

Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat en aquests tres transports públics competència de la Generalitat durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, com a part del conjunt d’accions previstes en el Pla Reactiva per a fer front a l’actual crisi energètica, i com a aposta per la mobilitat sostenible i pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.
 
Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha fomentat l’ús del transport públic, ha contribuït a la descongestió de les ciutats i a reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.
 
Segons dades provisionals, la Generalitat ha beneficiat amb aquest mesura, aplicada durant quatre mesos, a prop de 2,5 milions de persones usuàries en permetre viatjar gratis els diumenges en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló. 
 
Nous descomptes
 
Aquesta iniciativa tindrà continuïtat al setembre amb l’entrada en vigor de la reducció d’un 30% addicional en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic competència de la Generalitat.
 
Aquesta mesura ve a completar, al seu torn, les reduccions aplicades enguany per la Generalitat, a través de la Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), en el transport metropolità de València, on les tarifes s’han reduït fins a un 50% i s’ha fet realitat la integració tarifària gràcies a la targeta SUMA. 
 
Igualment, la Generalitat va aplicar el mes de juny passat una reducció de preus de fins al 50% en el TRAM d’Alacant, amb l’entrada en vigor de la simplificació zonal de la xarxa que uneix Alacant i Dénia.
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...