Data
01 de November de 2020

La Generalitat posa en servei els nous trens duals incorporats al TRAM d’Alacant

La Generalitat ha posat hui en circulació els nous trens duals incorporats a la xarxa del TRAM d’Alacant, després de finalitzar amb èxit el període de proves previ. Aquestes unitats han començat a prestar servei en la Línia 3 (Luceros-El Campello).

Els nous trens duals, que combinen la propulsió elèctrica i dièsel, han sigut fabricats per Stadler Rail València, en la seua planta d’Albuixech,. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va adjudicar a aquesta empresa la fabricació de sis unitats per import de 43.3 milions d’euros.
 
Després de la seua posada en servei entre Luceros i El Campello, està previst que els nous trens de la sèrie 5000 d’FGV s’incorporen progressivament a la Línia 1 (Luceros- Benidorm) i posteriorment a la Línia 9 (Benidorm-Dénia). 
 
Els trens duals circularan entre Benidorm i Dénia, una vegada s’hagen completat les obres de modernització que executa la Generalitat i  homologaran aquesta línia amb la resta de l’explotació del TRAM d’ Alacant quant a seguretat, fiabilitat, sostenibilitat, confort i accessibilitat. 

Característiques de les noves unitats
 
Les noves unitats compten amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d’acord amb la normativa vigent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia. 
 
Les noves unitats duals compten amb diverses mesures d’accessibilitat que milloraran de manera significativa les hui exigides per la normativa vigent, marcades pel Reial decret 1544/2007, la Llei de la Comunitat Valenciana de 2009 sobre la matèria i la norma per a les portes EN 14752. Aquestes mesures es concreten tant en l’accés als vehicles, com a les portes accessibles, espais reservats, i en els sistemes d’informació al viatger.
 
A més, els motors dièsel dels nous trens duals compleixen amb l’estricta normativa Europea EN 2004/26/CE III B d’homologació de motors i emissions a l’atmosfera. 
 
També, FGV ha incorporat màquines de venda i validació en els nous trens, amb equips que permeten la compra de títols de transport i la seua corresponent validació, igual que la resta d’unitats en servei en el TRAM d’Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...