Data
17 de December de 2010

La L-9 del TRAM va transportar el passat mes d’agost un 60% més de viatgers que en el mateix període de 2009

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va registrar el passat mes d’agost un increment del 60 per cent en el nombre de viatgers que van utilitzar la Línia 9 (Benidorm-Dénia) respecte al mateix període del passat any. Prop de 67.000 usuaris, van utilitzar els serveis del TRAM per a desplaçar-se entre aquestes dues ciutats o per a arribar a alguna de les divuit desocupades del seu recorregut.
 
La Línia 9 té una mica més de 50 quilòmetres de via, per la qual circulen sis unitats de trens diésel de la sèrie 2.500 totalment reformades.
 
El servei de la Línia 9 ha millorat considerablement, com es posa de manifest en el nombre de viatgers que es va incrementant mes a mes en aquesta línia. Prop de 465.000 viatgers han utilitzat aquesta línia entre gener i setembre d’aquest any, més que en tot el 2009.
 
L’increment d’usuaris en aquesta línia ha estat continu en els últims mesos, sobretot després que culminessin les obres realitzades en el traçat per a plantar cara als desperfectes ocasionats per les pluges d’octubre de 2007 que van obligar a l’empresa a tancar temporalment diversos trams de la mateixa.
 
Les intervencions realitzades per valor de 10 milions d’euros van permetre executar importants millores en la via com sanejament de terraplens, tractament de talusos, llevant de via, etc. Així mateix, durant aquest mateix any es va concloure el procés d’optimització de via entre Altea i Dénia entre els PK 51+763 i PK 92+676.
 
En els últims anys Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat un important esforç inversor en aquesta línia per a modernitzar-la en el seu conjunt com demostra el fet d’haver millorat la freqüència de passada en els últims anys, la reforma dels trens en servei, les obres d’accessibilitat en totes les estacions i desocupades o els treballs de manteniment i millora de via.
 
Millora de les freqüències de passada
 
Abans de l’arribada del tren-TRAM a Benidorm, el tramo Creueta-Dénia tenia freqüències de 2 hores amb un total de 7 circulacions diàries en cada sentit. Amb l’arribada del tren-TRAM a Benidorm, al juny de 2008, aquest tram va passar a tenir freqüències d’una hora i un total de 14 circulacions diàries en cada sentit.
 
Actualment, l’ens Gestor de Transports i Ports de la Generalitat Valenciana (GTP) està realitzant la modernització de via, substitució de carril i entremaliades, millora de la plataforma de la infraestructura, millora en la xarxa de drenatge, així com la modificació de traçat en el tram Benidorm-Altea per a ampliar la electrificación fins a aquesta localitat.
 
En l’any 2007, i com a conseqüència de la incorporació dels nous trens renovats, FGV va completar les obres de millora de l’accessibilitat de les andanes de les estacions i desocupades de la línia de ferrocarril Alacant-Dénia, en el tram que comunica les poblacions d’Altea i Dénia. Aquestes actuacions van suposar una inversió de 1.690.410,28.
 
Així mateix, en 2008 es va posar en servei un pas inferior i un camí paral·lel al traçat del tren en el terme municipal de Dénia que va permetre eliminar un nou pas inferior corresponent a la Línia Alacant-Denia i eliminar sis passos a nivell de la línia. El pressupost d’aquesta actuació va anar de 1,7 milions d’euros.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...