Data
29 de February de 2012

La Línia 4 del TRAM d’Alacant supera per primera vegada el milió de viatgers en un mateix any

 

La Línia 4 del TRAM Metropolità d’Alacant ha superat per primera vegada en la seua història el milió de viatgers anuals. La L-4 (Estels-Platja de Sant Joan) va aconseguir esta emblemàtica xifra durant la primera quinzena de novembre, la qual cosa constata un continu creixement de passatgers des de la seua inauguració.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) celebrarà el 19 de desembre el segon aniversari de l’ampliació de la Línia 4 del TRAM, que va suposar l’obertura d’un bucle format per 4,5 quilòmetres de via electrificada i set baixadors per a donar servici a tota la platja de Sant Joan.
 
La L-4 va transportar en 2007 –Any en què va començar a donar servici a partir del 15 de juny- 145.513 viatgers. En 2008, va ser utilitzada per 541.690 usuaris i, en 2009, van ser 674.240 els clients que van pujar esta línia per a moure’s per la ciutat.
 
En 2010, primer any en què la L-4 va funcionar els dotze mesos amb el seu recorregut complet operatiu, la línia va registrar 865.226 passatgers. En 2011 inclús, abans de finalitzar l’any, ja ha registrat més d’un milió de clients confirmand una espectacular progressió en el Nombre de clients. La línia és la tercera en volum d’ocupació després de la L-3 (Estels-El El Campello/Venda Lanuza) i la L-1 (Estels-Benidorm)
 
La L-4 passa per alguns dels barris que major creixement poblacional han experimentat en els últims anys i per zones eminentment turístiques. Per això experimenta un significatiu increment de viatgers en els mesos d’estiu ja que connecta el centre de la capital amb zones que alberguen un gran nombre d’allotjaments vacacionals i de segona residència, així com una atractiva oferta d’oci i platja.
 
A més, l’ampliació de la L-4 va permetre estendre en la temporada estival els servicis del Tramnochador per a donar servici a algun dels nuclis de major concentració de bars i pubs nocturns.
 
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient va invertir prop de 26 milions d’euros en la construcció del bucle de la L-4. El traçat es va executar en via única amb un trajecte circular que comença i finalitza poc després de la parada d’Av. nacions i va incorporar a la xarxa TRAM set nous baixadors.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...