Data
01 de March de 2020

La Línia 5 del TRAM d’Alacant manté el seu servici

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat mantindrà en servici la Línia 5 (Porta del Mar-Plaza de La Coruña) del TRAM d’Alacant, donant així continuïtat a una línia que se suma de manera indefinida a què ja funcionen a Alacant.

El president ha destacat que "la mobilitat a Alacant és una prioritat per a la Generalitat; per això, s’ha pres la decisió de mantindre en servici de manera permanent, la qual cosa millorarà la connectivitat dins de la ciutat d’Alacant".

"Des de la seua posada en marxa el passat mes de juny, la línia ha registrat una afluència de 350.000 viatgers", ha destacat Puig, el qual ha realitzat estes declaracions acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Esta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan es va habilitar de manera temporal, per a fer front a l’increment de demanda que es produïx durant els mesos d’estiu, però, donada la bona acollida per part de la ciutadania, la Generalitat ha resolt prolongar el seu funcionament de manera indefinida.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en servici està línia el passat 10 de juny, una vegada finalitzades les obres del túnel de Serra Grossa i després de completar els treballs de condicionament necessaris en el tram que unix les parades de Sangueta i Porta del Mar.

Des de la seua posada en marxa, el passat 10 de juny, la Línia 5 ha transportat més de 350.000 viatgers.

La Línia 5 compta amb 8,7 quilòmetres i coincidix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinzes parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i altres dos parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat de la Línia 5 aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta, que va deixar de funcionar a l’estiu de 2013.

Gràcies a esta línia, el TRAM d’Alacant ha recuperat i ampliat les possibilitats de connectar durant l’estiu les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, a través de la xarxa tramviària en servici.

Amb esta línia i junt amb la 4, des de platja de Sant Joan s’oferix un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, amb destí altern a Luceros i Porta del Mar, enfront dels 30 minuts anteriors. Així, les persones usuàries de la Línia 5 tenen la possibilitat de realitzar transbord en diferents parades i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros.

La freqüència de pas prevista en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Platja de Sant Joan és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de  Luceros, sent Sangueta, L’Isleta, Albufereta o Lucentum punts d’enllaç entre ambdós connexions que permeten agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...