Data
20 de August de 2011

La mostra “L’ombra transparent” de Vicente Peris s’exposarà durant Fogueres en el TRAM d’Alacant

 
L’exposició “L’ombra transparent” de Vicente Peris que s’exhibeix en l’actualitat i fins al pròxim dia 21 en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia es traslladarà el mes que ve, coincidint amb les festes de Fogueres, al TRAM Metropolità d’Alacant perquè els clients de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en aquesta província també puguin admirar l’obra del pintor valencià.
 
En concret, serà l’estació de Mercat la qual acollirà la mostra de Vicente Peris. És el cinquè any consecutiu i en plenes festes de Fogueres que els amplis espais d’aquesta estació subterrània del TRAM s’omplin d’art amb la intervenció d’un artista.
 
L’obra que acollirà l’estació de Mercat es caracteritza pel seu estil realista i pel seu rigor tècnic, la minuciosidad del traç i la suavitat i l’equilibri cromàtic de les seves composicions. La instal·lació albergarà deu teles realitzades amb la tècnica de la deflagración de pólvora.
 
Sobre un llenç blanc, un grup de ballarins executa una coreografia provocant amb la seva ombra les formes i figures que l’artista pretenia, i que posteriorment va pintar amb una pintura especial que, al costat de la pólvora, va donar lloc a una impressió matérica perenne amb una riquesa de color i teixidures rarament vistes en les arts plàstiques. Durant la creació de l’obra, l’artista va contar amb la col·laboració i l’assessorament de Ricardo Caballer.
 
Els llenços de deu metres sobre els quals es va realitzar l’enregistrament es van unir posteriorment per a formar un “continu” que, muntat en una estructura de mecanotubo, oferix la possibilitat de presentar l’obra de múltiples formes i diferent distribució en l’espai expositiu.
 
De manera paral·lela, durant el procés de creació de l’obra, el cineasta Javier Quintanilla va realitzar un video que resumeix i explica tot el procés de creació de l’obra, i que formarà part de l’exposició que acollirà Comprat.
 
Trajectòria de Vicente Peris
 
Vicente Peris (València, 1943) és un dels artistes valencians de major talent i capacitat per a afrontar reptes complexos. Amb un domini tècnic inqüestionable i una concepció magnífica de la pintura figurativa no ha volgut detenir-se en el ja sabut i ha afrontat quadres en els quals desenvolupa, a partir del vist, codis abstractes.
 
Format acadèmicament en l’Escola de Belles Arts de San Carlos de València. La seva carrera artística l’ha desenvolupat a Gran Bretanya i Estats Units, on va ampliar estudis en la Facultat d’Art de Califòrnia, i Alemanya. Més tard va establir el seu estudi en Montecarlo on va portar a terme la seva activitat artística.
 
En 1975 va ser seleccionat pel ministeri d’Educació i Ciència en l’exposició “Nou Realisme Espanyol” que va recórrer diverses capitals espanyoles. Entre les seves exposicions més importants destaca “Suite Venècia”, en el Cercle de Belles Arts de Madrid en 2003-2004. A més, en 2003 va participar en la Bienal de Venècia, ciutat a la qual ha dedicat gran part de les seves obres amb la representació d’importants sèries al carnaval venecià o de la cerimònia dels sopars.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...