Data
02 de December de 2018

La parada de La Isleta del TRAM d’Alacant es tancarà el dilluns per les obres del túnel de Serra Grossa

La parada de La Isleta del TRAM d’Alacant es tancarà dilluns que ve 3 de setembre de manera temporal amb motiu de les obres del túnel de Serra Grosa i el seu enllaç amb la via general de la xarxa de FGV. Durant el transcurs dels treballs, que duraran quatre mesos, Albufereta es convertirà en l’estació alternativa per als usuaris.
 
En Albufereta, on paren habitualment les Línies 3 (Luceros-El Campello) i 4 (Luceros- Plaça La Corunya) del TRAM d’Alacant, també oferirà servici la Línia 1 (Luceros-Benidorm) en este període de temps. A més, en les voltants, els usuaris podran pujar a les línies d’autobús 9, 21 i 22.
 
Així mateix, s’informarà en tot moment als usuaris dels canvis programats amb cartelería en les estacions i avisos en l’interior dels tramvies en les parades més pròximes a La Isleta recomanant la parada alternativa d’Albufereta.
 
En una primera fase, es durà a terme l’enllaç de la via 2 del túnel de Serra Grossa amb la via general. Al concloure esta obra, l’actual tràfic tramviari i ferroviari es desviarà per esta via a través del túnel en circulació de via única mentres s’escomet la fase segona, l’enllaç de la via 1 del túnel amb la via general. Quan es concloga esta última comunicació, tot el trànsit es realitzarà pel túnel, ja en doble sentit. La parada de La Isleta estarà tancada en ambdós fases, fins que concloguen els treballs.
 
Mentrestant, prosseguixen a bon ritme les obres dins del túnel de Serra Grossa. Actualment s’està finalitzant les instal·lacions en l’interior del túnel, com la instal·lació de la catenària, els equips de seguretat i de comunicacions, els sistemes antiincendis, ventilació i altres elements associats a la infraestructura tramviària i ferroviària.
 
Serra Grossa
 
Les obres, amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros, es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre de 2013. Fins eixa data s’havien executat 21 milions d’euros i queden pendents prop de 9 milions d’euros.
 
El 30% del projecte en fase d’execució inclou la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 
Estes instal·lacions inacabades formen part del conjunt d’actius que ha passat a gestionar FGV com a part de l’acord aconseguit amb l’extinta Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), que establia la cessió de totes les infraestructures ferroviàries i tramviàries autonòmiques a l’empresa pública.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...