Data
26 de July de 2016

La Policia de la Generalitat va prestar el passat any 5.389 servicis en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Policia de la Generalitat va realitzar durant el passat any un total de 5.389 patrulles preventives per les xarxes de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant amb la finalitat d’augmentar la seguretat ciutadana en el transport públic ferroviari i tramviari que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.
 
El Cos de Seguretat va participar en 161 controls de viatgers a València i Alacant junt amb els empleats de FGV i va identificar a més de deu mil persones, en concret 10.646, tant per ser sospitosos, com per haver-los auxiliat o per rutina. Com a conseqüència d’això, es va detindre a 83 individus per delictes diversos, com a robatori, furt, pertorbació de l’orde, violència, violència de gènere, etcètera. A més, van intervindre en 150 casos amb menors.
 
Els agents van estar presents en 4.114 sancions per viatjar sense bitllet i van alçar 668 actes d’infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana per motius com a vandalisme, gamberrades, carterismo o delictes comesos fora del metre o tramvia la persecució de la qual va acabar en els dits transports públics.
 
La Policia de la Generalitat realitza labors de vigilància, tant en Metrovalencia com en el TRAM d’Alacant de manera continuada i de manera puntual. De fet, en els mesos de juliol, agost i setembre incrementen la seua presència en ambdós explotacions de FGV amb l’Operació Estiu que duen a terme els Cossos i Forces de Seguretat davant de l’augment del turisme en els mesos estivals.
 
 
A més, des del Nadal de 2013-2014, els agents de la Policia de la Generalitat acompanyen el personal de FGV en nombrosos controls de passatgers dins de les unitats de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En l’estació de Colom, la segona de major moviment de la xarxa de Metrovalencia després de Xàtiva, existix des de desembre de 2014 una comissaria, l’objectiu fonamental de la qual és atendre el ciutadà i incrementar la presència policial uniformada en el suburbà.
 
Metrovalencia
 
En l’explotació de Metrovalencia, les patrulles dutes a terme per la Policia de la Generalitat es van elevar a 4.641, participant en 126 controls amb personal de FGV i identificant a 7.981 persones. A més, van estar presents en 3.729 sancions per viatjar sense bitllet, van alçar 257 actes per infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana, van detindre a 46 persones i van realitzar 132 servicis amb menors. També van efectuar 75 auxilis humanitaris, com a persones majors perdudes, caigudes en escales, vestíbuls o andanes, etcètera.
 
TRAM d’Alacant
 
En l’explotació del TRAM d’Alacant, el nombre de patrulles preventives realitzades per la Policia de la Generalitat el passat any es va concretar en 748, participant en 35 controls amb personal de FGV i identificant a 2.665 persones. Les sancions per viatjar sense bitllet en la seua presència van ser de 385, les actes alçades per infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana 411 i els servicis amb menors, 18. Les detencions realitzades van sumar 37.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...