Data
12 de August de 2017

La XXI Marxa Ferroviària recorrerà este cap de setmana la distància entre Dénia i Alacant junt amb el traçat del TRAM

La XXI Marxa Ferroviària 2017, recorregut senderista que unix Dénia amb la ciutat d’Alacant junt amb el traçat del TRAM d’Alacant, es realitzarà este cap de setmana. L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat col·labora amb Fermín Moreno per a organitzar esta activitat, en la que els participants recorreran a peu els 105 quilòmetres que separen les estacions del Metropolità de Dénia i de La Marina, en la capital alacantina.
 
La marxa començarà el divendres 12 d’abril, cap a les 22:30 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i conclourà aproximadament 24 hores més tard en les dependències de La Marina, seu emblemàtica de l’empresa a Alacant.
 
Els senderistes desenrotllaran bona part del recorregut per camins que discorren junt amb el traçat de la xarxa ferroviària i que permeten disfrutar de belles vistes de la costa i la muntanya alacantina.
 
Els organitzadors busquen amb això homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i nets d’obstacles els rails del ferrocarril. Estos vigilants de les vies recorrien el traçat abans de que circulara el primer tren del dia per a comprovar el bon estat.
 
Els participants en esta marxa no competitiva han de tindre un nivell mig-alt de forma física, sobretot per la distància han de recórrer. Es recomana que, si no s’ha participat en les tres mitges marxes preparatòries de 50 km (Altea-El Campello, Denia-Benidorm i Benidorm-Alicante) no es participe per a evitar problemes de sobreesforç, atés que la dificultat de la ruta és molt alta.
 
Encara així, també hi ha la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminants, quan es reprenga el servici regular al matí.
 
Es recomana portar roba còmoda i adaptada al clima, sabatilles de tresc lleugeres o d’esport (no acabades d’estrenar), diversos parells de calcetins bons, roba de reposat, gorra, crema solar, llanterna o frontal, jupetí reflector, motxilla no massa gran, diners i aigua. La marxa no és competitiva i es realitzarà en grup estant prohibit avançar als organitzadors.
 
L’anada es realitzarà amb tren i amb autobús fins a Dénia. El punt de trobada serà l’estació de Mercat a les 17:30 h del divendres. És important no arribar tard ja que el tren ix a les 17:42 h y cal estar dins abans. El transbord a Benidorm es realitzarà a les 19:08 h per a arribar a Dénia, després d’agafar l’autobús a Calp a causa de les obres de la Línia 9 del TRAM, a les 22:15 hores.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.es
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...