Data
05 de February de 2014

Les plaques solars del TRAM d’Alacant produïxen 4,5 milions de kw h en cinc anys

La instal•lació de panells solars en les cobertes dels tallers d’El El Campello del TRAM Metropolità d’Alacant ha permés un estalvi en la factura elèctrica de 2,2 milions d’euros en els seus primers cinc anys de servei, gràcies a la venda de l’energia produïda en el dit període, que ha aconseguit la xifra de 4.599.748 kilowatios hora (kwh).

Aquestes dades equivalen que, des d’octubre del 2008 a setembre del 2013, s’ha evitat emetre 1.151 tones de CO2 a l’atmosfera i satisfer les necessitats elèctriques d’1.322 vivendes en el dit període.

En l’últim exercici, d’octubre del 2012 a setembre del 2013, la producció ha ascendit a 959.302 kwh, la més alta dels quatre tallers que posseïxen plaques solars en FGV, ja que, a més d’El El Campello, també estan instal•lades en els recintes valencians de València Sud, Machado i Tarongers.

Aquesta xifra equival al consum elèctric quasi 276 cases, la qual cosa ha suposat la no emissió de 240 tones de CO2 a l’atmosfera i un estalvi de 422.900 euros en la factura energètica de FGV.

L’energia solar fotovoltaica basa el seu funcionament a transformar l’energia del sol, inesgotable i neta, en energia elèctrica. La llum solar, en incidir en les cèl•lules dels panells de silici, es transforma en la dita energia. El corrent continu generada pels mòduls es transforma en corrent alterna en l’inversor i el transformador eleva el voltatge fins al nivell de tensió de la xarxa elèctrica a què s’exporta.

FGV, d’acord amb la seua Declaració de Sostenibilitat que fixa l’optimització dels consums energètics i el compromís d’emprar energia renovable per a disminuir les emissions contaminants a l’atmosfera, va acabar d’instal•lar al setembre del 2008 un total de 3.600 panells solars fotovoltaics en les cobertes dels tallers d’El El Campello, que es van connectar i van començar a produir energia en el mes d’octubre de fa cinc anys. La dita instal•lació es va realitzar sobre una superfície de 6.100 metres quadrats.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...