Data
01 de September de 2011

L’estació de Luceros del TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut el seu client un milió

L’estació de Luceros del TRAM Metropolità d’Alacant va rebre el passat 2d’agost al seu viatger un milió. Les portes automàtiques que permeten l’accés a les andanes d’estes instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) van obrir una vegada més durant el matí del dimarts, permetent aconseguir l’emblemàtica xifra en només 410 dies de funcionament.

El viatger un milió ha arribat abans d’allò que s’ha esperat, a causa de la gran afluència de viatgers que ha registrat l’estació en els mesos de juny i juliol. Des de la seua inauguració, Luceros ja despunta com l’estació preferida dels usuaris FGV en la província alacantina i en els dos últims mesos ha superat els 100.000 viatgers.

En els aproximadament sis mesos de servici que va estar oberta esta estació el passat any ja va registrar 462.300 viatgers; en el primer semestre de 2011, van ser 420.911. Els 116.789 passatgers restants han quedat computats entre juliol i les primeres validacions d’agost. Amb això, les instal·lacions s’han convertit en un punt neuràlgic de la mobilitat de la província.

A l’estiu, Luceros registra més de cent mil passatgers mensuals. Els viatgers totals que han passat per esta estació són, no obstant, prou més d’un milió, si es comptabilitzen també els que arriben al centre en TRAM i creuen les seues posades per a eixir. L’empresa estima que poden arribar al doble.

L’estació està ubicada en la confluència de les quatre artèries principals de la capital alacantina: Alfons X El savi, Av. de l’estació, General Marvá i passeig del Soto i connecta diferents barris i municipis amb el cor de la capital alacantina.

En este temps de servici, Luceros ha desbancat a Mercado com a estació més transitada de la xarxa de FGV a Alacant, confirmand la necessitat i encert de prolongar la xarxa metropolitana fins al cor de la ciutat.

Des de la seua inauguració, Luceros s’ha convertit en la capçalera de les tres línies electrificades del TRAM: la Línia 1, que arriba fins Benidorm, la Línia 3, que va fins al Campello/Venda Lanuza i la Línia 4, que recorre la platja de Sant Joan.

Així mateix, Luceros s’ha convertit en un punt d’enllaç dels viatgers que partixen o arriben a la pròxima estació de tren d’Adif, que dista pocs metres de les noves instal·lacions del TRAM o un enllaç fàcil per a agafar l’autobús que porta a l’aeroport d’El Altet.

Una estació emblemàtica
L’estació de Luceros té una superfície construïda de 2.200 m2, repartits en dos nivells baix superfície – vestíbul i andanes-. Està soterrada a una profunditat d’uns 18 metres i és totalment accessible.

Les instal·lacions tenen cinc accessos: per les esmentades avingudes Alfons X el Savi i estació, pels passejos de General Marvá i Federico Soto, i des de la pròpia Plaça de Luceros, a través d’una ascensor que facilita l’entrada a persones amb mobilitat reduïda.

L’estació té un única andana central a què arriben els trens de les tres línies que confluïxen en esta parada. En el distribuïdor d’entrada on s’ubiquen les taquilles, un gran pati anglés amb lucernario deixa passar al vestíbul la llum del sol i permet la visió de la font.

La construcció de les instal·lacions metropolitanes de Luceros, a més de suposar una de les majors obres d’enginyeria de la ciutat d’Alacant i una important millora en la xarxa de transports urbans i interurbans, ha suposat la regeneració de l’emblemàtica plaça que dóna nom a l’estació. El GTP ha acabat recentment este projecte que ha renovat voreres, mobiliari i jardineria del lloc.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...