Data
26 de January de 2011

L’estació de MARQ d’Alacant registra un espectacular increment d’usuaris des de l’obertura d’Estels

ESTACIÓN MARQ 

L’estació del MARQ de la xarxa de TRAM Metropolità d’Alacant ha experimentat en els últims mesos un espectacular increment d’usuaris a causa del augment de freqüències de tramvies i a la prolongació de les línies que passen per ella i arriben fins a l’estació d’Estels.
 
MARQ és la desocupada de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant que major increment de viatgers ha registrat aquest any, exceptuant, és clar, la nova estació subterrània d’Estels.
 
L’arribada del TRAM al cor d’Alacant, el passat mes de juny, la reorganització de la capçalera de la Línia 4 que passa per la Platja de San Juan i que, des de llavors, té parada en MARQ i l’augment de freqüències de passada en aquesta estació amb un tramvia cada deu minuts en direcció al centre són algunes de les claus de l’èxit d’aquestes instal·lacions.
 
L’atractiu de les exposicions del proper Museu Arqueològic també influïx en l’increment del nombre d’usuaris, especialment les dels dos últims anys.
 
En MARQ es detenen tant les composicions de la Línia 1 (Estels-Benidorm), de la Línia 3 (Estels-El Campello/Venda Lanuza) i de la Línia 4 (Estels-Platja de San Juan), pel que TRAM s’ha convertit en una alternativa de transport còmoda i ràpida perquè els volta de 15.000 habitants del Plà del Bon Repos baixin al centre o arribin als altres punts de la província connectats per FGV.
 
Abans de la posada en servei de l’estació d’Estels, els ciutadans d’aquest barri que volien anar al centre només podien utilitzar els serveis de FGV per a avançar una desocupada i arribar A Mercat.
 
Els veïns han respost molt positivament a la millora del servei que ha suposat l’augment de freqüències, la reorganització de línies i l’ampliació del recorregut del TRAM. Així, en el que va d’any, l’estació acumula un increment de viatgers d’un 9,3 per cent i si ens centrem en les estadístiques dels tres últims mesos -en els quals ha funcionat plenament l’estació d’Estels- la pujada és molt major.
 
Així, MARQ va registrar al juliol un increment del 18 per cent de passatgers, arribant a els 35.205 usuaris; a l’agost, un 17,25, amb 35.508, i al setembre un 29,75 per cent, amb 26.486 clients. En el que va d’any, més de 200.000 usuaris han passat per aquestes instal·lacions.
 
Atractiu del Museu Arqueològic
 
Però la desocupada de MARQ no incrementa la seva afluència només amb els usuaris del barri, sinó que són molts turistes i veïns d’altres parts de la ciutat els quals passen per allí atrets, sobretot, per les exposicions temporals del Museu Arqueològic Provincial.
 
El Museu Arqueològic ha acollit entre el 26 de març i el 17 d’octubre d’aquest any la mostra temporal “L’enigma de la mòmia. El ritu funerari en l’antic Egipte” un interessant muntatge sobre la civilització egípcia realitzat en col·laboració amb els museus del Louvre i Besançon que ha tingut una gran afluència de visitants molts dels quals han arribat al museu amb els serveis del TRAM.
 
FGV té especial interès per acostar la cultura als ciutadans i que aquests puguin arribar a ella en un mitjà de transport còmode, barat i ecològic com el TRAM. Per això posa a la venda en les seves estacions entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.
 
Les passades combinades que permeten l’entrada als tres recintes es poden adquirir a un preu de 4 euros en les estacions de FGV i, si a més es compra un bitllet de TRAM fins a la desocupada de MARQ, donen dret a dos bitllets metropolitans gratuïts per a visitar les altres dues instal·lacions culturals. En el cas que el viatger parteixi des d’alguna de les estacions de la zona A (TAM) el preu de l’entrada combinada més el bitllet tindrà un cost únic de 5,50 euros.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...