Data
27 de November de 2010

L’estació del MARQ del TRAM experimenta un increment mig de viatgers del 50 per cent des de març

El MARQ va inaugurar el passat 26 de març aquesta mostra sobre la civilització egípcia i, immediatament, l’estació va registrar un increment d’un 20 per cent d’usuaris en els mesos d’abril i maig respecte a l’afluència de gener.

Al juny, l’interès suscitat per les mòmies dels sacerdots Seramon i Ankhpakhered exposades en el MARQ va ser molt major, i l’estació va experimentar un increment de viatgers d’un 60 per cent respecte al mes de gener, si bé també cal tenir en compte que aquest mes existeixen altres factors que influïxen en un augment general d’usuaris del TRAM com l’arribada del bon temps o les Fogueres de San Juan.

En el primer semestre de 2010 l’estació de MARQ va registrar 108.542 passatgers que van entrar a la xarxa per aquestes instal·lacions, als quals cal sumar els viatgers que tenien com destinació aquesta desocupada.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana té especial interès per acostar la cultura als ciutadans i que aquests puguin arribar a ella en un mitjà de transport còmode, barat i ecològic com el TRAM. Per això posa a la venda en les seves estacions entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.

Bitllets combinats

Les passades combinades que permeten l’entrada als tres recintes es poden adquirir a un preu de 4 euros en les estacions de FGV i, si a més es compra un bitllet de TRAM fins a la desocupada de MARQ, donen dret a dos bitllets metropolitans gratuïts per a visitar les altres dues installacions culturals. En el cas que el viatger parteixi des d’alguna de les estacions de la zona A (TAM) el preu de l’entrada combinada més el bitllet tindrà un cost únic de 5,50 euros.

L’estació de MARQ, situada a escassos metres del museu i en la qual tenen parada tant la L1 com la L3 i la L4 facilita l’accés a aquesta installació cultural. Així mateix, l’estació de Lucentum, per la qual passen també la L1, L3 i L4, pròxima al Tossal de Manises, permet arribar a aquest jaciment arqueològic.

D’altra banda, la desocupada de Poble Espanyol queda a escassos 10 minuts a peu del jaciment de La Illeta dels Banyets situat al costat del port del Campello.

Els dos bitllets metropolitans gratuïts que TRAM regala a qui vulguin beneficiar-se d’aquesta oferta tenen una validesa d’un mes des de la data d’adquisició. Així, les visites al museu i jaciments es poden realitzar en el mateix dia o en diferents jornades.

La mostra temporal “L’enigma de la mòmia. El ritu funerari en l’antic Egipte” és un interessant muntatge realitzat pel MARQ en collaboració amb els museus del Louvre i Besançon. Aquesta exposició romandrà en el museu fins al pròxim 17 d’octubre.

D’altra banda, el Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, que es va desenvolupar probablement a partir d’un assentament ibèric. Es localitza en la part superior d’una elevació al costat del mar en el barri de La Albufereta i permet conèixer les arrels de l’actual ciutat.

Així mateix, la Illeta dels Banyets és una necròpoli prehistòrica situada en el terme municipal del Campello, a uns 9 quilòmetres del centre. Es tracta d’una antiga península que va quedar separada de la costa a causa d’un terratrèmol i que posteriorment es va tornar a unir a terra per a formar un espigó natural.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...