Data
09 de June de 2011

L’estació del TRAM d’Estels acull una mostra sobre el desenvolupament que ha experimentat Alacant

 
L’Estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant acull des del divendres l’exposició “Junts som uneixi gran Comunitat”, una mostra que recull els grans canvis que s’han produït al llarg dels últims anys en la província d’Alacant.
 
El delegat del Consell a Alacant, José Císcar, ha destacat en la inauguració d’aquesta exposició “el desenvolupament cultural, social i econòmic que ha experimentat Alacant i tota la Comunitat Valenciana en general en aquests últims anys i que ens converteix en una regió referent en el mapa internacional”.
 
Així, Císcar ha fet referència a l’evolució de la nostra regió en àmbits com la sanitat, l’educació, les infraestructures i comunicacions, els projectes culturals, el medi ambient i la justícia, “una evolució que no passa desapercebuda en la resta del món i que ha atret a prop de 23 milions de turistes”.
 
“La ubicació d’aquesta mostra és també digna d’esment doncs respon al creixement experimentat a Alacant. Ens vam trobar avui en un lloc emblemàtic, una reivindicació històrica dels alacantins que connecta la ciutat amb la platja i que ha millorat el benestar dels nostres ciutadans”, ha subratllat Císcar.
 
Referent a això, ha assenyalat que “aquest benestar guia les nostres polítiques; des del Consell ens preocupem per les persones, i per això hem destinat 2.520 milions d’euros al Pla Confiança, un conjunt de mesures extraordinàries que busquen millorar la situació econòmica actual”. Així, ha explicat que 360 milions s’han consignat al reforç de l’ocupació, 335 milions s’han destinat als sectors productius, 805 milions a les empreses i 1.020 milions s’han invertit en activitats productives en els municipis.
 
Un referent cultural i esportiu en l’àmbit internacional
 
L’exposició “Junts som uneixi gran Comunitat” recull els grans fites que han convertit a la província d’Alacant i a la Comunitat Valenciana en un referent cultural i esportiu en l’àmbit internacional, com la celebració de la Volvo Ocean Race, la creació de la Ciutat de la Llum o, més recentment, l’establiment de la seu de Microsoft a Torrevella.
 
Referent a això, José Císcar ha destacat que la Ciutat de la Llum, el complex audiovisual més gran d’Europa, “ha realitzat 44 produccions, generant més de 3.000 ocupacions i prop de 140.000 pernoctaciones”. Pel que es refereix a la regata Volvo Ocean Race, ha recordat que “aquest esdeveniment mundialment reconegut ha multiplicat la projecció nacional i internacional d’Alacant, i ha tingut un impacte econòmic de 70 milions d’euros”.
 
El delegat també s’ha referit a la Llum de les Imatges, “la labor de les quals de recuperació patrimonial és tan destacable que va rebre en 2009 el Premi Europa Nostra per la recuperació i difusió dels béns històric-artístics de la Comunitat Valenciana”.
Desenvolupament d’infraestructures i avanços tecnològics en justícia
 
L’exposició mostra també les transformacions experimentades a la Comunitat en l’àmbit de les infraestructures i en matèria de justícia. Així, hi ha panells que recullen el TRAM d’Alacant, que conta amb prop de 5 milions d’usuaris, les millores impulsades per la Generalitat en l’avinguda de Denia, el desdoblament de la carretera Elda-Monòver, o l’autovia central, el pressupost de la qual arriba a els 120 milions d’euros.
 
“En l’àrea judicial, la Comunitat ha experimentat un gran salt qualitatiu. La nostra justícia es renova i incorpora les últimes tecnologies per a oferir als ciutadans una administració moderna, eficaç i accessible els 365 dies de l’any i les 24 hores, a través del nou portal www.gva.és”, ha explicat José Císcar.
 
El delegat del Consell s’ha manifestat així en referència al panell de la Ciutat de la Justícia d’Elx, la segona seu judicial més gran la Comunitat. “A més d’Elx, en els últims anys, hem construït 8 noves seus judicials en la província d’Alacant: Torrevella, Denia, Novelda, Benidorm, Sant Vicent del Raspeig, Oriola, Alcoi i Ibi, modernitzant els registres civils i adaptant el nostre àmbit judicial al segle XXI”, ha conclòs Císcar.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...